Kültür - Sanat Tsinandali Festivali genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor
Paylaş
Tsinandali Festivali genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor

Gürcistan'ın Kakheti bölgesinde, 8 Eylül 2019'da başlayacak ve her yıl düzenlenerek gelenekselleşecek klasik müzik festivali Tsinandali ve bu festival için özel olarak oluşturulacak yerleşik konser topluluğu Pan-Caucasian Youth Orchestra (Pan-Kafkas Gençlik Orkestrası) genç Türk müzisyenlere kapılarını açıyor

Türkiye’de yapılacak seçmeler sonucunda seçilecek, konservatuarlı 18-28 yaş arası genç müzisyenleri bünyesine dahil edecek.

Haberin Devamı

Pan-Caucasian Youth Orchestra ((Pan-Kafkas Gençlik Orkestrası), Türkiye seçmeleri Ankara'da 21-22 Ocak ve İstanbul'da , 24-25 Ocak'ta gerçekleşecek.

Fazıl Say’ın da yer alacağı güçlü bir programa sahip olan Tsinandali Festival, Gürcistan Hükümeti ve Silk Road Group ortak projesi olarak hayata geçirilecek. Tsinandali Festival’i gerçekleştiren isimler arasında; festival direktörü David Sakvarelidze, kurucular Avi Shoshani, Martin Engström, George Ramishvili ve festivalin müzik direktörü olarak da dünyaca ünlü şef Gianandrea Noseda yer alıyor.

Seçilen genç müzisyenler, orkestranın parçası olmalarının yanı sıra; efsane şefler Gianandrea Noseda, Jukka-Pekka Saraste, Omer Weir Wellber, Lahav Shani ve ünlü müzisyenler Ying Fang, Ketavan Kemoklidze, Lahav Shani, Fenis Kozhukhin, Yuja Wang, Misha Maisky gibi isimlerle birlikte çalışma imkanı bulacak.

Haberin Devamı