Gündem TSK acı haberi duyurdu: 1 sivil personel şehit oldu

TSK acı haberi duyurdu: 1 sivil personel şehit oldu

Paylaş
TSK acı haberi duyurdu: 1 sivil personel şehit oldu

Suriye'nin İdlib kentindeki çatışmasızlık bölgesinde gözlem noktaları kurmaya giden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait konvoya, terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. TSK mensubu Devlet Su İşleri çalışanı Yasin Tanboğa şehit düştü. 1 asker ve 1 sivil yaralandı

TSK tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “İdlib Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü faaliyetleri kapsamında, 30 Ocak 2018 tarihinde İdlib kuzeyinde intikal halinde olan konvoyumuza, bölücü terör örgütü mensubu silahlı teröristlerce bombalı araç ile yapılan saldırı sonucu konvoyda görevli bir kahraman sivil görevli personelimiz şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ile bir sivil görevli personelimiz yaralanmıştır.


Bombalı saldırının gerçekleştirildiği araç.

Saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi.


Teröristlerin saldırısında şehit olan DSİ çalışanı Yasin Tanboğa

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ


Askeri yetkililer 39 yaşındaki Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge personeli dozer operatörü olan Yasin Tanboğa’nın acı haberini, Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi’nde yaşayan ailesine verdi. Acı haberi duyan şehidin yakınları, ailenin yaşadığı eve gelerek teskin etmeye çalıştı.

Yasin Tanboğa’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu ve annesinin ise 40 gün önce vefat ettiği öğrenildi.