Gündem TSK'dan flaş güncelleme açıklaması

TSK'dan flaş güncelleme açıklaması

Paylaş
TSK'dan flaş güncelleme açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, 29 Nisan 2015 tarihinde icra edilen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısında uygun bulunan ve Bakanlar Kuruluna sunulan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi esaslarına göre hazırlanacak Türkiye'nin Milli Askeri Stratejisi ile ilgili yapılan değerlendirme ve yorumların pekülasyon amaçlı olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan 'paralele yapıyla mücadele' kararı Milli Güvenlik Siyset Belgesi'ne de girmişti. Aynı kararın askerin kırmızı kitabı olarak ifade edilen TÜMAS'ta yer almaması askerin MGK'da alınan karara mesafeli olduğu yorumlarına neden olmuştu.

Haberin Devamı

TSK, bu konuyla ilgili bugün sitesinde 3 maddelik bir açıklama yaparak TÜMAS'ın güncelleneceğini duyurdu.

İŞTE 3 MADDELİK O AÇIKLAMA

1. Son günlerde bazı basın yayın organlarında Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi (MGSB) ve Türkiye’nin Milli Askeri Stratejisi (TÜMAS) ile ilgili bazı değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir.

2. 29 Nisan 2015 tarihinde icra edilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında uygun bulunan ve Bakanlar Kuruluna sunulan MGSB esaslarına göre hazırlanacak TÜMAS ile ilgili yapılan değerlendirme ve yorumlar spekülasyon amaçlı olup, gerçeği yansıtmamaktadır.

3. TÜMAS, MGSB esasları ile TSK’nın görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde güncellenecektir.