Reyhanlı TSO Başkanı Zaroğlu: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Cilvegözü’nün yükünü hafifletecek

TSO Başkanı Zaroğlu: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Cilvegözü’nün yükünü hafifletecek

Paylaş
TSO Başkanı Zaroğlu: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Cilvegözü’nün yükünü hafifletecek

TSO Başkanı Zaroğlu: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Cilvegözü’nün yükünü hafifletecek

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-HATAY’ın Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, Türkiye’nin terörden arındırdığı Afrin ilçesine açılan, Hatay’ın Kumlu ilçesindeki Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nın hem Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın yükünü hafifleteceğini ve hem de ülke ekonomisine pozitif destek sağlayacağını söyledi.
Ticaret Bakanlığı’nca açılan ve geçtiğimiz aylarda sınır ticareti yetkisinin valiliklere verilmesinden sonra, Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nda alt yapı işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ticaret başladı. TSO Başkanı Zaroğlu, günde 200-250 TIR kapasiteli olan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nda ihracatla ilgili ticari faaliyetin başladığını belirterek, "Suriye’den ithalat ve transit ticarette ise, Suriyeli tüccarlar ve firmaların akredite olanları hakkında soruşturmalar devam ediyor. Tamamlanmasının ardından hem ithalat ve hem de 3. ülkelere transit taşımacılık başlayacaktır" dedi. Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan geçiş yapan ihracat malı yüklü TIR’ların gümrük kapısına yakın olan Afrin ilçesine bağlı Cinderes kasabasına kadar gideceğini ve taşıdıkları yükü burada boşaltarak aynı gün yurda dönüş yapacaklarını aktardı. CİLVEGÖZÜ'NÜN YÜKÜ HAFİFLEYECEK
Halen insani yardım malzemesi taşıyan araçların geçiş yaptığı Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan ihracat dışında ithalat ve 3. ülkelere transit taşımacılığın başlaması ile birlikte, günde ortalama 300-350 TIR’ın çıkış yaptığı Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın yükünün hafifleyeceğini kaydeden Zaroğlu, gümrük kapılarının ülke ekonomisine pozitif destek sağlayacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı