Gündem TTK kura çekimi yapıldı mı? TTK kura sonuçları açıklandı mı?

TTK kura çekimi yapıldı mı? TTK kura sonuçları açıklandı mı?

Paylaş
TTK kura çekimi yapıldı mı? TTK kura sonuçları açıklandı mı?

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK), 1000 personel alımı yapacak. Zonguldak, Bartın ve Karabük için yapılacak işçi alımı için noter huzurunda kura çekilecek. TTK personel alımı kura sonuçları için adaylar sıklıkla "TTK kura çekimi yapıldı mı?" "TTK kura çekimi sonuçları açıklandı mı?" sorularını aratıyor. İşte Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) kura çekilişi sonuçları ile ilgili detaylar…

Zonguldak’ta 700, Bartın’da 200 ve Karabük’te 100 işçi alımı yapacak olan Türkiye Taş Kömürü Kurumu için bekleyiş sona erdi. TTK'nın ilanına 36 bin 770 kişi başvurmuştu. Bugün başlayan kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştirildi. Peki, "TTK kura çekimi yapıldı mı?" "TTK kura çekimi sonuçları açıklandı mı?" İşte detaylar…

Haberin Devamı

TTK KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Zonguldak’ta, Türkiye Taş Kömürü Kurumu´na (TTK) alınacak 1000 işçi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Kura sırasında büyük heyecan yaşadı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonunda ilk etapta alınacak 1000 işçi için Zonguldak’a 700, Karabük’e 200, Bartın’a 100 kontenjan ayrıldı. İş-Kur aracılığıyla 12-18 Şubat arasında başvurular alınırken, Zonguldak, Bartın ve Karabük’te çalışacak maden işçileri için toplam 35 bin 770 iş başvurusu yapıldı. Bugün 3 ilde noter huzurunda kura çekilişi gerçekleştirildi.

Zonguldak’ta Site Spor Salonu’nda gerçekleşen kura çekimine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da katıldı. Kura çekilişinde salona sığmayanlar için dışarı dev ekran kuruldu. İlk olarak konuşan TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, noter huzurunda çekilen kuranın şeffaf şekilde izleyiciler önünde gerçekleştirildiğini söyledi.

Haberin Devamı

KURA ÇEKİMİNİ BAKANLAR BAŞLATTI

Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. Kura çekimini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz başlattı. Noter huzurunda yapılan çekilişte protokol üyeleri küredeki topları çekti. Kura çekimi daha sonra noter huzurunda çekilmeye devam etti. Aynı anda Karabük ve Bartın’a ayrılan toplam 300 işçinin de kurası gerçekleştirildi.

ADAYLAR VE AİLERİ KURAYI HEYECANLA TAKİP ETTİ

Sabah erkenden kurayı takip etmek için geldiğini ifade eden Hakan Kuyu(30), işi çok istediğini belirterek, "Hayırlısı neyse o olsun. Sabah erkenden geldik. Genelimiz hep madenci. Babamız arkadaşlarımız madenci. Yapacak başka iş yok zaten" dedi.

İki oğlunun da kuraya girdiğini ifade eden Elvin Islak ise, "Onlar için geldim. Kurayı izliyorum. Onların kazanmasını istiyorum. İnşallah çıkar. Evliler, çocukları var. Başka çareleri yok. Geçinmek çok zor. Evleri de kira. Bu garanti devlet işi. Şimdi İstanbul’da gurbette çalışıyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

BARTIN VE KARABÜK’TE KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne alınacak 200 maden işçisi için Bartın Kültür Merkezi’nde kura çekimi yapıldı. Kura çekimine Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Bartın Valisi Sinan Güner, Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, işçi adayları ve yakınları katıldı. 200 asil, 200 yedek işçi adayının belirleneceği kura çekimi yapıldı.

Karabük´te ise Belediye Nikah Salonu´nda gerçekleştirilen kura çekiminde kürelerin başına geçen Karabük Valisi Fuat Gürel, Ak Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, TTK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner, ilk 20 kişiyi belirledi. 100 asil, 100 yedek işçi adayı kura çekimi ile belirlendi.

Haberin Devamı