Gündem TTK'ya alınacak 500 işçi için kura çekimi ne zaman? (TTK kura çekimi ne zaman?)

TTK'ya alınacak 500 işçi için kura çekimi ne zaman? (TTK kura çekimi ne zaman?)

Paylaş
TTK'ya alınacak 500 işçi için kura çekimi ne zaman? (TTK kura çekimi ne zaman?)

Zonguldak´ta bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak bin işçi için yapılan kura çekiminin ardından 500 işçi alımı için de kura çekilecek. Peki, TTK´ya alınacak 500 işçi için kura çekimi ne zaman? İşte detaylar…

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak 500 işçi alımı için de kura çekilecek. Peki, TTK´ya alınacak 500 işçi için kura çekimi ne zaman? (TTK kura çekimi ne zaman?) İşte detaylar…

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl Zonguldak mitinginde TTK´ya ilk etapta 1000, ikinci etapta 500 olmak üzere toplam 1500 yer altı üretim işçisi alımı sözü vermiş ve 2 Mart´ta çekilen kura ile işe girecek bin işçi belirlenmişti.

Devlet Personel Başkanlığı, TTK’ya bağlı işyerlerinin yeraltı işyerlerinde daimi işçi statüsünde ’Pano-ayak üretim işçiliği’ nde çalıştırılmak üzere geri kalan 500 işçi alımının ilanını duyurdu.

500 işçinin 350’si Zonguldak’tan, 100’u Bartın’dan ve 50’si Karabük’ten kura ile işe alınacağı açıklandı. Noter tarafından yapılacak kura çekiminde 500 asil ve aynı oranda yedek aday belirlenecek. Kurada çıkan asil listeler güvenlik ve sağlık gibi aranan şartların tamamından geçtikten sonra kurumda iş başı yapacak.

Haberin Devamı

Zonguldak´ta bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) alınacak bin işçi için yapılan kura çekiminin ardından 500 işçi alımı içinde 23 Mayıs tarihinde kura çekilecek.