Milas TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı

Paylaş
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, "Köyde, şehirde, kültür-sanat-bilim her yerde" sloganı ile düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4007 Bilim Şenliği ilgi gördü.
Milas'ta "Köyde, şehirde, kültür-sanat-bilim her yerde" sloganı ile düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nin açılışı gerçekleştirildi. Atapark'taki etkinliğe, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, daire müdürleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Hafta başında göreve başlayan ve ayağının tozuyla katıldığı şenlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Bilim şenlikleri, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kitlelerine yaygınlaştırılması ve katılımcılara daha bilimsel bilgi ulaştırılması açısından bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla yaratılan şenliklerdir. Burada ciddi bir emek ve çalışma var" diye konuştu.
Kaymakam Mustafa Ünver Böke ise, ilki düzenlenen Bilim Şenliği'nin açılışını gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Çocukları bilimsel düşünce ile yetiştirmenin önemine, bu tür şenliklerin öğrencilerin yeteneklerinin keşfedilmesine vesile olduğuna değinen Kaymakam Böke, "Sevgili öğrenciler eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ilerde başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır" dedi.
Konuşmalarının ardından şenlik, renkli etkinliklerle devam etti. Özel bir kolejin öğrencileri tarafından zeybek ve bilimsel gösteri gerçekleştirildi. Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, protokol eşliğinde TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği'nin açılışı yapılarak kurdele kesildi. Şenlik, protokol üyelerinin stantları gezerek bilgi alması ile devam etti. 19 Haziran tarihine kadar açık kalacak olan şenlikte, bilimsel laboratuvar, sanatsal ve kültürel etkinlikler, fizik, biyoloji, kimya, matematik ve teknoloji alanında 40 atölye yer alıyor. Lider öğretmen ve rehber öğretmenlerin görev aldığı atölyelerde yapılan projeler tanıtılırken sergi ve etkinliklerin yanı sıra, 7 akademisyen konuşmacının katılımıyla konferans da düzenlenecek.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı