Gündem Tuğgeneral Özbakır ve 51 rütbeli askeri personel tutuklandı

Tuğgeneral Özbakır ve 51 rütbeli askeri personel tutuklandı

Paylaş
Tuğgeneral Özbakır ve 51 rütbeli askeri personel tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır ile 51 rütbeli askeri personel tutuklandı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde de 2 Tugay Komutanı ve 1 Albay, savcılığın talimatıyla gözaltına alındı

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan 105 rütbeli askeri personelden 58'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Haberin Devamı

Adliyeye sevk edilen Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay KomutanıTuğgeneral Özbakır ile subay ve astsubaylardan oluşan 51 askeri personel, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 6 askeri personel ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanan askeri personel İzmir'e nakledildi, gözaltındaki diğer askerlerin ise İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 105'i rütbeli 587 askeri personele gözaltı işlemi uygulanmıştı.

Çukurca'da gözaltılar

Hakkari merkez, Şemdinli ve Yüksekova'dan sonra Çukurca ilçesi'ndeki 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Salnur, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Cihat Erdoğan ve Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı Kavuşak Üs Bölge Komutanı Albay Çetin Öğüt de, savcılığın kararıyla gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan subayların Çukurca Savcılığı'na götürüldüğü belirtildi.

Iğdır'da da düzenlenen operasyonda da 3 subay gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, Aralık ilçesinde düzenlenen operasyonda, Aralık Piyade Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Hüseyin Dağcı ile Piyade Üsteğmen Emin Türksever ve Aralık Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Özkan Özalp gözaltına alındı.

Zanlılar, Iğdır İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İğdır'da, aynı soruşturma kapsamında Iğdır Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Ekrem Küçükberber ile Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Ulus da gözaltına alınmıştı.