Dünya Tüm Avrupa ülkelerinden Amerika'ya uçuşlarda laptop yasağı geliyor

Tüm Avrupa ülkelerinden Amerika'ya uçuşlarda laptop yasağı geliyor

Paylaş
Tüm Avrupa ülkelerinden Amerika'ya uçuşlarda laptop yasağı geliyor

Son dakika... Laptop yasağı tüm Avrupa ülkelerinden Amerika'ya yapılacak uçuşlarda uygulanmaya başlanıyor. Avrupa Komisyonu, havalimanlarından önümüzdeki günlerde başlaması muhtemel yasak için hazırlık yapılmasını istedi

ABD Başkanı Donald Trump, mart ayında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeden Amerika'ya yapılacak tüm doğrudan uçak seferlerinde, cep telefonundan büyük (laptop ya da tablet gibi) cihazların yolcular tarafından kabine alınmasını yasaklamıştı.

ÖNCE AMERİKA, SONRA İNGİLTERE


Amerikan yönetiminin 22 Mart'ta Türkiye, Mısır, Ürdün, Fas, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’ten Amerika'ya yapılacak doğrudan uçuşlarda bu yasağı yürürlüğe koymasının ardından bir yasak kararı da İngiltere'den gelmişti.

İngiltere'nin yasak kararı da Türkiye, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Tunus, ve Lübnan'a yönelik olmuştu.


ARTIK BU YASAK TÜM AVRUPA ÜLKELERİ İÇİN GEÇERLİ


Artık bu yasak tüm Avrupa ülkelerinden Amerika'ya yapılacak doğrudan uçuşlarda geçerli olacak.


DETAYLAR 11 MAYIS'TA...


Avrupa Komisyonunu'nun ACI olarak bilinen Uluslararası Havalimanları Komisyonu'na verdiği bilgiye göre, yasağın önümüzdeki haftalarda başlaması planlanıyor. Detayların 11 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Komisyonu havacılık güvenliği toplantısında belli olacağı öğrenildi.


ARTIK BÖYLE OLACAK


Örneğin Frankfurt´tan New York´a, Paris´ten Los Angeles´a veya Londra´dan Washington´a uçacak bir yolcu uçağında yolcular elektronik yasağına uymak zorunda kalacak. Bu yasak Avrupa içi veya Türkiye´den İngiltere dışındaki diğer Avrupa Birliği üyesi ülkelere yapılan uçuşlar için geçerli değil.

​Henüz yasağın tarihi belli olmamasına rağmen havalimanları ve havayolu şirketleri, bu hatlarda uçacak yolcularına bilgilendirmede bulunacak. Terminallerde yolculara yasak hakkında bilgi verilecek.


İŞTE EBAT SINIRLAMASI


Yasak kapsamında boyu 16 eni 9.3 cm'den büyük cihazlar kabine alınmıyor.


ERDOĞAN, 'YASAK BİR AN ÖNCE KALDIRILSIN' DEMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ve İngiltere'ye yasağın bir an önce kaldırılması çağrısında bulunmuştu.



YOLCULAR AVRUPALI AKTARMALI UÇUYORDU


22 Mart'ta başlayan yasağın ardından bazı Türk yolcular İstanbul'dan doğrudan uçmak yerine Avrupa'da bir kente gidip olarak aktarmalı uçmayı ve laptoplarını yanında taşıyordu. Bu yasağın devreye girmesi ile Türk Hava Yolları'nın bu yolcuları yeniden kazanması bekleniyor.

THY, YASAĞA KARŞI UÇAKTA LAPTOP DAĞITIYOR


İstanbul'dan ABD ve İngiltere’ye yapılacak olan direkt uçuşlarda laptop ve tablet kullanımına gelen yasaklamanın ardından Türk Hava Yolları, cumartesi günü itibariyle ABD uçuşlarında business yolcularına laptop dağıtımına başlamıştı. İngiltere uçuşlarında laptop dağıtımına ise 12 Mayıs'ta başlanacak.

Haberin Devamı