Siyaset Tuncel: 'Saat: 13.00'te teslim edilecekler'
Paylaş
Tuncel: 'Saat: 13.00'te teslim edilecekler'

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel PKK'nın elinde bulunan 8 kamu görevlisi ile ilgili konuştu. Tuncel, kamu görevlilerin 13 Mart Çarşamba günü saat 13.00'te serbest bırakılacağını söyledi

Tuncel, kamu görevlilerini alacak olan heyetin başkanı olduğunu ancak İstanbul'da görülen bir dava nedeniyle kendisine yurt dışı yasağının konulduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Benim geçmeme izin verilmemesi demokrasi sorunudur. Aslında PKK'nın elindeki 8 kamu görevlisi bugün gelecekti. Ancak orada bir sorun yaşandı ve yarına kaldı. Biliyorsunuz kamu görevlilerinin teslim edimesi amacıyla oradaki yerel hükümetle ve yerel yetkililer ile de görüşüyoruz. Bu yüzden bir sorun oluştu. Yarına kaldı, yani yarın öğleden sonra teslim edilecek. Yani 13 Mart Çarşamba günü saat 13.00'te diyebiliriz.

Bu süreçten sonra provokasyonların olacağını sanmıyorum. Süreci baltalamak isteyen, kesintiye uğratmak isteyenler olabilir. Türkiye barış sürecinde önemli bir yol aldı. Biliyorsunuz kamu görevlilerinin görüntü verilebilmesi ve açıklama yapması konusunda bir sıkıntı olabilir. Bu yüzden yarın orada gazeteciler önüne çıkacak ve bir açıklama yapılacak. Bu açıklamadan sonra buraya gatirilecek ve Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye geçiş yapacaklar."

Haberin Devamı

Kamu görevlilerinin yakınları ve ailelerinin nerede görüşeceği kavuşacağı yönündeki bir soru üzerine Tuncel, "Biz kamu görevlilerini içeri geçirdikten sonra her şey, yani yetki ve görev artık Türkiye'ye geçiyor. Bu soruya onların cevap vermesi gerekiyor. Ama alanda kavuşacaklarını düşünüyorum" dedi.

>>>Heyet Mahmur'a gitti

DHA