Gündem Tunceli'de bulunan cesedin Necmettin Yılmaz' a ait olduğu kesinleşti

Tunceli'de bulunan cesedin Necmettin Yılmaz' a ait olduğu kesinleşti

Paylaş
Tunceli'de bulunan cesedin Necmettin Yılmaz' a ait olduğu kesinleşti

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 3 gün önce Tunceli Pülümür çayında bulunan erkek cesedinin İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA eşleşmesinde 19 Haziranda PKK' lı teröristlerce kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz' a ait olduğunun kesinleştini bildirdi

PKK KAÇIRMIŞTI


Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nde görev yapan ve memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıkan öğretmen Necmettin Yılmaz, 16 Haziran günü Tunceli- Erzincan karayolunu kesen PKK’lı teröristler tarafından, aracı yakıldıktan sonra kaçıldı. PKK terör örgütü daha sonra öğretmen Yılmaz’ı şehit ettiklerini açıklarken, jandarma timleri Yılmaz’ın bulunması için operasyon başlatmıştı.


Tunceli’de bulunan cesedin kayıp öğretmen olabileceği tahmin ediliyor

VATANDAŞLAR İHBAR ETMİŞTİ


Vali Sonel, Pülümür Çayı’nın kıyısına vurmuş şekilde erkek cesedi bulduklarını söylemiş, "Ceset tahribata uğradığı için tanınmaz bir halde. Bu da uzun süredir suda kaldığını gösteriyor. Bulunan erkek cesedi otopsi sonrasi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Öğretmen Necmettin Yılmaz’ın ailesinden alınacak DNA örneği ile yapılacak karşılaştırma sonucunda kesin kimlik tespiti yapılacak. Ceset vatandaşların ihbarı sonucu bulundu" ifadelerini kullanmıştı.