Gündem Tunceli'de şehit pilotların cenazeleri enkaz bölgesinden alındı

Tunceli'de şehit pilotların cenazeleri enkaz bölgesinden alındı

Paylaş
Tunceli'de şehit pilotların cenazeleri enkaz bölgesinden alındı

Tunceli’de helikopter şehitlerinin cenazeleri enkaz bölgesinden alındı. Şehit cenazeleri helikopterle Elazığ Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi...

Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nden kalktıktan 10 dakika sonra irtibat kesilen ve düştüğü belirlenen helikopterde şehit olan 12 kişinin cenazelerinin alınması için bölge illerden gelen çok sayıda arama-kurtarma ekibi, gece yarısı enkazın bulunduğu bölgeye hareket etmişti.


ELAZIĞ'DAN MEMLEKETLERİNE UĞURLANACAK


Sabah saatlerinde şehit cenazelerinin enkazdan alındığı haberi geldi 12 şehidin cenazesi helikopterle Elazığ’a getirildi. Düşen helikopterde kaza kırım ekibinin çalışmalarını tamamlaması ile UMKE ve bölgedeki askeri birliklerce enkazdan çıkarılan şehit 7 polis, bir asker, bir hakim ve 3 personelin cenazesini taşıyan 2 askeri helikopter, Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi yerleşkesine iniş yaptı.



Otopsi işleminin ardından 12 şehit için tören yapılması bekleniyor. Şehit cenazelerinin Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna konulacağı ve sabah burada yapılacak törenin ardından memleketlerine uğurlanacakları belirtildi.

KAZA YERİNDEN YENİ FOTOĞRAFLAR



1 hakim, 1 astsubay, 1 sivil pilot ve 9 polisin şehit düştüğü helikopter kazasının meydana geldiği noktadan bu sabah yeni fotoğraflar geldi.



Fotoğraflarda AFAD ve diğer ekipler helikopter enkazının başında çalışma yürütüyor.




PÜLÜMÜR ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ


Tunceli'nin Pülümür ilçesindeki helikopter kazasında şehit düşenlerin isimleri şöyle: Hakim Onur Alan, polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu ve Astsubay Yavuz Selim Karaman.




Şehit hakim Onur Alan 4 ay önce mesleğe başlamış


Şehit polis Azam Güdendede’nin ailesine acı haber verildi


Tunceli’deki helikopter kazasında şehit olan polis Ahmet Cihan Kilci'nin acı haberi ailesine ulaştı


Tunceli'de Emniyet'e ait Sikorsky S-70 tipi helikopter düştü: 12 şehit


Sikorsky S-70 Blackhawk (Kara Şahin) helikopterinin özellikleri nelerdir?