Çemişgezek Tunceli'de, menengiç ağaçlarında Antep fıstığı yetişecek

Tunceli'de, menengiç ağaçlarında Antep fıstığı yetişecek

Paylaş
Tunceli'de, menengiç ağaçlarında Antep fıstığı yetişecek

Tunceli'de, menengiç ağaçlarında Antep fıstığı yetişecek

Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ,(DHA)- TUNCELİ’nin Çemişgezek ilçesinde, 'Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz' proje kapsamında, 24 bin yabani menengiç ağacına Antep fıstığı aşılaması yapıldı.
Çemişgezek ilçesinde, tarımsal alanda kalkınmayı hedefleyen ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) tarafından onaylanan 'Menengiç Ağaçlarına Antep Fıstığı Aşısı ile Tarihi Geri Alıyoruz' projesi başlatıldı. Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder koordinesinde başlatılan uygulama kapsamında, ilçede 24 bin yabani menengiç ağacına, Antep fıstığı aşılanıyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla, 7 bin nüfusa sahip Çemişgezek ilçesinde vatandaşlar ekonomik kazanç elde edecek.
Proje hakkında bilgi veren Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder, ilçeye ekonomik katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. İlçeye, tarım ve turizm alanında hizmet getirmeye devam edeceklerini belirten Kaymakam Güder, "Turizm ve tarım, ilçemizin gelişmesinin iki önemli altın anahtarı olacaktır. Bu kapsamda, tarımsal kalkınma yakalamak ve tarımsal çeşitliliği üst seviyeye çıkarmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bölgede Antep fıstığının ihtiyaç duyduğu özel iklim koşullarına haiz, nadir yerlerden biri olan ilçemizdeki yabani menengiç ağaçlarına, Antep fıstığı aşısı yaparak, bu ağaçları ilçe ekonomisine kazandırmayı hedefledik. Yabani menengiç ağaçlarına fıstık aşılama projemiz kapsamında, aşılama öncesi budama çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah budamanın ardından, yabani menengiç ağaçlarına yaklaşık 24 bin adet Antep fıstığı aşısı uygulayarak, ilçemize çok önemli bir katma değer sağlayacağız. DAP tarafından onaylanan bu projemiz; ilçemize, yöre insanımıza, üreticilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı