Gündem Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon

Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon

Paylaş
Tunceli'de PKK'ya büyük operasyon

Tunceli'de karların erimeye başlamasıyla birlikte kaldıkları mağaralardan çıkarak eylem hazırlığı yapmaya çalışan terörist gurupların etkisiz hale getirilmesi amacıyla büyük bir operasyon başlatıldı

Tunceli 4'ncü Komando Tugay Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Komutanlığı'na bağlı birliklerin katıldığı operasyonu Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı koordine ediyor.

Bugün sabah erken saatlerinden itibaren Tunceli 4'ncü Komando Tugay Komutanlığından çıkan onlarca askeri araç, merkeze 25 kilometre mesafedeki Çiçekli Bölgesi , Rabat Vadisi ve Dinar Deresile Demirkapı Bölgesine çok sayıda özel eğitimli asker taşıdı.

Özellikle Dinar Deresi'nin derinliklerindeki sarp arazi kısmı, Rabat Vadisi iç kesimleri, Demirkapı ve Esenyurt Bölgeleri'nde yoğunlaşan operasyonlara çok sayıda zırhlı araç ve mayınlara dayanaklı olan çok sayıda Kirpi tipi askeri araçlar da katılıyor.

Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan havalanan skorski helikopterler de stratejik bölgelere özel eğitimli birlikleri indirirken, 2 kobra helikopteri de bölge üzerinde sürekli devriye uçuşları yaptı. Kobra helikopterleri verilen koordinatlar doğrultusunda bazı hedefleri de yoğun bombardıman altına aldı.

Bölgeye sabah saatlerinden itibaren karadan sevkedilen askeri birliklere ek olarak öğlen saatlerinde de zırhlı araçlarla yeni birlikler takviye edildi.

Askeri kaynaklar bölgede son aylarda büyük darbe yiyen PKK'lıların intikam ve misilleme eylemleri için hazırlık içinde oldukları bilgisinin alındığını ve bazı grupların bu yönlü çalışmalar yaptığı bilgisinin alınmasıyla operasyon başlatıldığını belirtiyor.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)