Gündem Tunceli'de yollar kapatıldı, operasyon başlatıldı!

Tunceli'de yollar kapatıldı, operasyon başlatıldı!

Paylaş
Tunceli'de yollar kapatıldı, operasyon başlatıldı!

Tunceli'de PKK'nın yol kesip araç yakması nedeniyle sivil araç geçişine kapatılan Erzincan ve Ovacık karayolları çevresinde PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Kapatılan yollar nedeniyle ulaşım güçleşti

PKK'nın yol keserek araç yaktığı Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarında PKK’ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Valilik kararıyla dün sabah saatlerinden itibaren sivil araç geçişine kapatılan yollar ve çevrelerinde, Pülümür Vadisi'nin Venk Köprüsü civarında, Alacık ve Zağge bölgeleri ile Munzur Vadisi'nde operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı



Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndaki Özel Harekât ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda, Kobra tipi saldırı helikopterleri bölgedeki stratejik noktaları bombaladı. Sikorksy tipi helikopterlerle de belirli bölgelere özel eğitimli birlikler indirildi.



ALTERNATİF YOLLAR ULAŞIMI GÜÇLEŞTİRDİ

Tunceli'den Ovacık istikametine giden araçlar, 3 saat süren alternatif yol olarak Hozat ve Karaoğlan bölgesindeki karayolunu kullanıyor. Tunceli'den Pülümür’e gitmek isteyen araçlar ise Bingöl, Karlıova, Çad ve Erzurum karayollarını kullanıp, Erzincan üzerinden 8 saatte Pülümür’e varabiliyor.

Yol açıkken Tunceli'den Erzincan'a 1 saat 30 dakikada, Pülümür’e ise yaklaşık 45 dakikada gidebiliyordu.

DHA

Haberin Devamı