Turgutlu Turgutlu'da CHP'li Akın mazbatasını aldı

Turgutlu'da CHP'li Akın mazbatasını aldı

Paylaş
Turgutlu'da CHP'li Akın mazbatasını aldı

Turgutlu'da CHP'li Akın mazbatasını aldı

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, yerel seçimlere Millet İtttifakı'ndan belediye başkanı seçilen CHP'li Çetin Akın ve Millet İtttifakı'nın 11 yeni Belediye Meclis üyesi İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

Turgutlu'da 31 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde 118 bin 265 seçmenden 103 bin 283'ü, toplam 369 sandıkta oy kullandı. Bu oyların 99 bin 121'i geçerli sayıldı. Oylardan yüzde 37.22'si olan 36 bin 896'sını Millet İttifakı'nın CHP'li adayı, evli ve 2 çocuk babası Çetin Akın seçimi kazandı. Sandıktan Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı mevcut belediye başkanı Turgay Şirin'e 36 bin 446, Büyük Birlik Partisi adayı Serhat Orhan'a ise 22 bin 944 oy çıktı.

MHP'nin İlçe Seçim Kurulu'na yaptığı itirazı üzerine oylar tekrar sayıldı. Akın ile Şirin arasındaki oy farkı 416'ya düştü. MHP bu defa İl Seçim Kurulu'na oyların tekrar sayılması için itirazda bulundu. Ancak, İl Seçim Kurulu, itirazı reddetti.

İtirazlar nedeniyle CHP'li Akın, Millet İtttifakı'nın yeni Belediye Meclisi üyesi toplam 11 kişi ile ancak bugün İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu Turgutlu Adliyesi'ne gelerek mazbatasını aldı. Mazbata töreninde Akın'ı eşi Sabriye Akın da yalnız bırakmadı. Akın ve yeni Belediye Meclis üyelerine mazbatalarını Turgutlu İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yaylagül Özer verdi.

Mazbatasını aldıktan sonra adliye binası önünde bir açıklama yapan Çetin Akın, "Uzun yıllar sonra Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu'da yerel seçimi kazanmıştır. Seçim sürecinde yaşadığımız her şey geride geride kalmıştır. Bundan sonra Turgutlu halkının karar verdiği gibi birlikte bir yönetim anlayışıyla, hak, hukuk, adalet çerçevesinde Turgutlu'da yeni bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bu sürecin Turgutlumuza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmasanın ardından partililer ve vatandaşlarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektiren Akın'ın, yarın saat 14.00'te Turgutlu Belediyesi'nde yapılacak devir-teslim töreninin ardından görevine başlayacağı bildirildi.

Akın başkanlığındaki yeni Belediye Meclisi, Millet İtttifakı'ndan 11, Cumhur İttifakı'ndan 16 ve Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) 4 üyeden oluştu.

Tuncel YILMAZ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı