Turgutlu Turgutlu'da 'drone' destekli trafik denetimi: 70 sürücüye ceza

Turgutlu'da 'drone' destekli trafik denetimi: 70 sürücüye ceza

Paylaş
Turgutlu'da 'drone' destekli trafik denetimi: 70 sürücüye ceza

Turgutlu'da 'drone' destekli trafik denetimi: 70 sürücüye ceza

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde polis ekiplerince dronla yapılan denetimde, sürücülere ceza yağdı. Kurallara uymadığı tespit edilen 70 sürücüye toplam 17 bin 388 TL para cezası kesildi.
Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla, karayollarında kazaya neden olan kırmızı ışık ihlali, araç başında cep telefonu kullanmak, kask takmamak, emniyet kemeri takmamak, muayenesi geçmiş aracı kullanmak ve sigortasız araç kullanmak hususlarında dronla denetim yaptı. Ekipler, sürücüleri hem havadan hem de karadan izledi. Durdurdukları araçlarda evrak kontrolü yapan ekipler, trafik kurallarına uyulması için de uyarılarda bulundu. Kurallara uymadığı belirlenen 70 sürücüye 17 bin 388 TL para cezası uygulandı.
Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, "Uygulamamızda öncelikle bilgilendirme ayrıca drone ile tespit ettiğimiz sürücülere gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Yeni trafik cezaları hakkında bilgilendirme yapılıyor. Emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, ayrıca araç sürerken telefonla konuşma hususlarında kurallara uymayanlara cezai işlem uyguluyoruz. Bu konuda sürücüleri de bilgilendiriyoruz" dedi.
Trafik ekipleri tarafından dronla denetimlerin yıl içerisinde yoğun şekilde devam edeceği belirtildi.

Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı