Tokat Turhal'da 25 noktaya giysi kumbarası yerleştirildi

Turhal'da 25 noktaya giysi kumbarası yerleştirildi

Paylaş
Turhal'da 25 noktaya giysi kumbarası yerleştirildi

Turhal'da 25 noktaya giysi kumbarası yerleştirildi

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ın Turhal ilçesi Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında 'Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Atık Kumbarası' ile vatandaşların kullanmadıkları eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında köprü görevi görüyor.
Turhal'da Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde çeşitli cadde ve sokaklara 20 adet giysi toplama kutusu yerleştirildi. Kutular aracılığı ile toplanan malzemeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Proje kapsamında giysiler, Turhal Belediyesi tarafından değerlendiriliyor. Kullanıma uygun kıyafetler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, uygun olmayan kıyafetler geri dönüşüme gönderilecek. Geri dönüşümden elde edilen gelir ise yine sosyal yardım faaliyetlerinde kullanılacak.
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya çok önem verdiklerini belirten Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, şu ana kadar 25 farklı noktaya 'Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Atık Kumbarası' yerleştirdiklerini bu sayıyı arttırmayı planladıklarını ifade etti.
Başkan Bekler, "İlçemizin farklı bölgelerine 20 adet giysi toplama kutusu yerleştirdik. Bu kutularda toplanan kıyafetler çalışanlarımız tarafından değerlendirecek. Kullanıma uygun olan giysiler ayrılacak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kullanıma uygun olmayanlar ise geri dönüşüme gönderilecek. Geri dönüşümden elde edilen gelirle yine ihtiyaç sahiplerinin farklı ihtiyaçları karşılanacak. Hayırseverlik, sosyal dayanışma ve yardımlaşma milletimizin önemli özelliklerinden biri. Biz bunu ilçemizde sürekli yaşamaktayız. İhtiyaç sahibi insanlarımıza hemşehrilerimiz her zaman yardımcı oluyor. Bizler de belediye olarak eğitimden sağlığa, gıda yardımından ev bakım ve tamiratlarına, kıyafet yardımlarına kadar her alanda yaptığımız bu çalışmalarımızı kesintisiz olarak sürdüreceğiz. Hemşehrilerimize bir nebze de olsa yardımcı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı