Ekonomi Turistler rotayı Anadolu Yakası’na çevirdi

Turistler rotayı Anadolu Yakası’na çevirdi

Paylaş
Turistler rotayı Anadolu Yakası’na çevirdi

İstanbul’a gelen turistler geçmiş yıllarda daha çok Avrupa Yakası’nı tercih ederken son yıllarda metro-metrobüs alternatifleriyle ulaşımın kolaylaşması ve açılan yeni oteller ile rotalarını Anadolu Yakası’na çevirdi

Ümraniye Canpark AVM karma kompleksinde yer alan Hilton Garden Inn Canpark Ümraniye Hotel, yoğun talep gören oteller arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

İstanbul'a turizm amaçlı gelen turistlerden aldıkları talebi anlatan Hilton Garden Inn Canpark Ümraniye Satş ve Pazarlama Direktörü Bahar Aşık Erdin şunları söyledi:

“Bu yılın ilk 7 ayını başarıyla tamamladık. Şehir otellerinin genelde sakin geçirdiği ağustosun da yoğun bir ay olmasını bekliyoruz. Misafirlerimizin yüzde 55’ni yerli, yüzde 45’ni ise yabancı konuklarımız oluşturuyor. Hem iş hem de turistik amaçla Orta Doğu, Almanya, İngiltere, İsveç ve Çin'den geliyorlar."

'TOPLANTI İÇİN TERCİH EDİYORLAR'

Eylül ayında düzenlenmesi planlanan kurumsal toplantılar için rezervasyonların devam ettiğini belirten Bahar Aşık Erdin konuşmasına şöyle devam etti:

“Eylül ayı ile birlikte kurumsal seyahat ve iş toplantılarında başlayan artışlar, bizlere otelimizde otomotiv, ilaç, yazılım gibi birçok sektörden firmaya ev sahipliği yapma şansını sunuyor. İş dünyasının tam merkezinde yer alan Hilton Garden Inn Canpark Ümraniye merkez alındığında, 5 kilometrelik yarıçapı olan bir daire içinde birçok yüksek hacimli yerli ve yabancı şirketin yanı başında bulunuyor. Finans Merkezi’nin Ümraniye’de yer alması da bölgenin finansal hareketliliğine büyük katkı sağlayacaktır. Metro – Metrobüs – Marmaray – Avrasya Tüneli gibi dev ulaşım projeleri, İstanbul’un turizm haritasını da değiştirmeye başladığından son yıllarda Anadolu Yakası daha da fazla turist ağırlamaya başlamıştır. Ayrıca bölgedeki hastaneler 'sağlık turizmi' için büyük bir potansiyel oluşturuyor."

Haberin Devamı

OTEL VE AVM AVANTAJI

Misafirlerin otel ve AVM kompleksinin avantajlarını kullanarak keyifli zamanlar geçirdiğini ifade eden Bahar Aşık Erdin “Yerli ve yabancı misafirlerimiz otelimize geldiklerinde AVM ile iç içe olmamızın avantajlarını yaşıyorlar. Tecrübeli ekibimizle misafir odaklı hizmet sunarak yüksek misafir memnuniyeti sağlıyoruz. Hemen önümüzde yer alan Yamanevler Metro İstasyonu ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve FSM Köprüsü’ne olan yakın mesafemiz nedeniyle farklı lokasyonlardan gelecek olanlar için avantajlı bir buluşma noktasıyız" diye konuştu.