Gündem Turistlerin deve güreşi ilgisi

Turistlerin deve güreşi ilgisi

Paylaş
Turistlerin deve güreşi ilgisi

Antalya'nın Demre İlçesi'nde, deve güreşlerine ilgiyi artırmak için düzenlenen güreşleri, aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi

Demre Deveciler Derneği tarafından düzenlenen güreşlere Antalya, Muğla ve Aydın’dan 70 deve getirildi. Güreşleri, Demre Belediye Başkanı DP’li Süleyman Topçu, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca ile aralarında ilçede tatil yapan turistlerin de bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi izledi.

Derecelendirmenin yapılmadığı güreşlerde birbirini yıkan develeri ayırmaya çalışan sahipleri, zaman zaman zor anlar yaşadı. Güreş alanından kaçan bazı develer ise izleyicilerin arasına daldı. Bazı seyirciler ezilme tehlikesi geçirdi. Sahibinin elinden kaçan bir deve ise ortalığı birbirine kattı. Deveyi yakalamak için diğer deve sahipleri uzun süre çaba harcadı.

Güreşleri izleyen İrlandalı Phyllis Lyon, "İskoçya’da bir kez televizyonda deve güreşlerini izlemiştim. Buraya canlı olarak görmeye geldim. Çok ilginç bir olay. Çok hoşuma gitti. Güreşler muhteşemdi" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)