Manavgat Turizm esnafı hafta sonu muafiyeti istedi

Turizm esnafı hafta sonu muafiyeti istedi

Paylaş
Turizm esnafı hafta sonu muafiyeti istedi

Turizm esnafı hafta sonu muafiyeti istedi

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesi Evrenseki turizm bölgesinde faaliyet gösteren turizm esnafları, koronavirüs salgını nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından turizm esnaflarının muaf olmasını istedi. Esnaflar hafta sonlarında dükkanlarının açılması amacıyla Manavgat Kaymakamlığı'na verilmek üzere imza topladı.
Evrenseki Mahallesi'nde turizm bölgelerinde faaliyet gösteren turizm esnafları, otel çalışanlarına yönelik olarak tanınan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetinin kendileri için de uygulanmasını istedi. Hafta sonları kısıtlama nedeniyle dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını dile getiren turizm esnafları, Manavgat Kaymakamlığı'na yazdıkları dilekçe yazarak imza topladı.
'BİZ SADECE TURİSTLERE HİZMET VERİYORUZ'
Evrenseki Mahallesi'nde bulunan bir turistik çarşıda müdür olarak görev yapan Hamza Çekim, yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ve sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyet istediklerini belirterek, imza topladıklarını söyledi. Çekim, "Biz sadece hafta sonları turizm esnaflarının da açık olmasını istiyoruz. Hiç olmazsa evlerine bir lokma ekmek götürülmesini istiyoruz. Biliyorsunuz bu süreç içerisinde ülkeye döviz de lazım, gelir de lazım. Turistler alışveriş yapmak istiyor, bir şeyler almak istiyor. Özellikle hafta sonu dışarı çıkıyor turistler. Hafta sonunda bu esnaf kapalı olduğu zaman hem turistler mağdur oluyor hem esnaf mağdur oluyor. Bu konuda ilgililerden destek istiyoruz, yardım istiyoruz. Hafta sonu dükkanların açılmasını talep ediyoruz. Tüm esnaf arkadaşlar adına rica ediyoruz" dedi.
Çarşı esnaflarından market işletmecisi Şener Sungur, hafta sonlarında çarşıya gelen turistlerin diğer esnafları ilgilendiren talepleri olduğunu belirterek, "Bizim çarşımız sadece turistlere hizmet veriyor. Yerli halkla ilgili pek bir işimiz olmuyor. Normal sezonda halk plajı yakın olduğu için halkımız da geliyor ama bizim amacımız sadece turiste hizmet etmek. Cumartesi ve pazar günleri kapalı olduğu için dolmuşlar da çalışmıyor dolayısıyla turistler de şehre inemiyor. İnse bile Manavgat'ta da her yer kapalı. Butik, hediyelik eşya, berber olsun turistlerin talepleri oluyor. Benim de naçizane isteğim hafta sonları esnaf arkadaşlarımın dükkanlarını açıp işlerini yapabilmesi" diye konuştu.
'ÇALIŞACAK ELEMAN BULAMAYACAĞIZ'
Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ayda en az 8 gün kapalı kaldıklarını, bu nedenle de yanlarında çalışacak eleman bulma sıkıntısı yaşayacaklarını ifade eden hamam işletmecisi Gazi Baytaş, "Önceleri oteller de kapalıydı biz de kapalıydık. Elemanlar açısından çok bir sıkıntımız olmuyor, sadece geçim sıkıntımız vardı. Şimdi oteller açık ve biz kapalıyız. Benim elemanlarım 'biz otele gideceğiz' diyor. Biz iki gün sonra elemanı nereden bulacağız? Yani bu çok büyük bir sıkıntı adaletsizlik olmaması lazım. Ya orası da kapansın ya da biz de açılalım" dedi.
TURİZM ESNAFI DA TURİZMCİ KABUL EDİLSİN
Otellerin turist çarşılarına 20 metre mesafede olduğunu vurgulayan butik işletmecisi Koray Çoban, "Hafta sonları müşteriler dışarıda boş boş gezerken biz de evimize gidip yatıyoruz. Bizim burada iş yapmaya ihtiyacımız var" diye konuştu.
Çantacı Yusuf Öztürk de şöyle dedi:
"Burada esnaf arkadaşlar maddi sıkıntılar çekiyorlar. 12- 13 aydır vergimizi ödüyoruz ama gelirimiz yok, bir çare olmalarını istiyoruz. Hiç olmazsa otellerin içindeki dükkanlar açık, bizler de turizmci olarak açılırsak çok seviniriz."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı