Demre Turizmcilerden müzeye gezi aracı

Turizmcilerden müzeye gezi aracı

Paylaş
Turizmcilerden müzeye gezi aracı

Turizmcilerden müzeye gezi aracı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde turizmci Rıza Perçin ve Musa Taşkın, yaşlı, engelli ve kronik hastalığı olan vatandaşların Likya Uygarlıkları Müzesi'ni rahat gezebilmesi amacıyla 10 kişilik golf aracı alarak, hediye etti.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, il müdürleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla 29 Haziran'da Demre'de gerçekleştirilen 'Batı Antalya'nın Turizmin Geleceği' konulu panelde bazı vatandaşlar, "Likya Uygarlıkları Müzesi ve Andriake Antik Kenti'nin giriş noktasıyla Likya Uygarlıkları Müzesi arasında 600 metrelik mesafe var. Müzeye gelen yaşlı, engelli, kronik hastalığı olan vatandaşlar, müzeye giremeden geri dönüyor. Özellikle çok sıcak ve yağmurlu havalarda müze ziyaretinde sorunlar yaşanıyor" diyerek golf aracı isteğinde bulundu.

Vali Münir Karaloğlu da Demreli olan, yoğun olarak Demre'de turizm yapan TÜRSAB Batı Antalya Başkanı Rıza Perçin'den bu konuyu Demreli turizmciler olarak çözüme kavuşturmalarını istedi. Rıza Perçin ve birlikte iş yaptıkları turizmci Musa Taşkın, 10 kişilik bir golf aracı alarak Likya Uygarlıkları Müzesi'ne hediye etti.

Müze yetkilileri Antalya Valisi Münir Karaloğlu, turizmciler Rıza Perçin ve Musa Taşkın'a teşekkür ederek, çok önemli bir sorunun çözüme kavuştuğunu söyledi.

Rıza Perçin de "Orada bir sorun vardı. Sayın Valimiz bu sorunun çözümünü istedi. Biz de her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini düşünerek, arkadaşım Musa Taşkın'la sorunu çözdük. Biz bu ilçeden yetişen, bu ilçede turizm yapan, turizmden para kazanan insanlarız. Bundan sonra da ilçemizdeki turizm sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı