Ekonomi Turizmcinin umudu yerli turistte

Turizmcinin umudu yerli turistte

Paylaş
Turizmcinin umudu yerli turistte

Çukurova Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 2015 yılını kayıpla kapatan 2016'dan da beklentilerini yüksek tutmayan sektörün, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi nedeni ile gözünü yerli turiste çevirdiğini söyledi

Çukurova Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Demir, 2015’te turizm açısından yaşanan sıkıntının 2016’ya da yansımasını beklediklerini dile getirdi. Demir "2016 sezonu için turizmciler çıtayı yüksek tutmuyorlar. Aynı sıkıntıların önümüzdeki yıl da yaşayacağımızı düşünüyoruz. Bir de üzerine Rusya ile yaşanan diplomatik kriz turizmcileri kara kara düşündürse de panik yapmaya gerek yok" dedi.

Haberin Devamı

Rusya’dan gelen turistlerin yaşanan kriz sonrasında rezervasyonlarını iptal ettirse de yerli turistin bu açığı kapatacağına inandığını kaydeden Demir, şöyle devam etti:

"Rusya’dan ciddi bir turist potansiyelimiz vardı. Bu bir gerçek, ancak turizmciler sadece Rus turiste odaklanıp karalar bağlamamalıdır. Çünkü yerli turistimiz de bu açığı kapatabilir. Yerli turiste yönelik oluşturulacak kampanyalar ile bu açık kapanır ve beklenilen olumsuzluklar ortadan kalkar. Bu bağlamda yerli turiste yönelik kampanyalar oluşturulmalı"

MERSİN, (DHA)