Ekonomi 'Turizmdeki kayıp çok büyük'

'Turizmdeki kayıp çok büyük'

Paylaş
'Turizmdeki kayıp çok büyük'

Gezi Parkı olaylarının etkisi TUROB'un İstanbul'da düzenlediği toplantıda ele alındı. Toplantıda 21 gün süren eylemlerin turizm sektörüne etkisinin çok ağır olduğu vurgulandı

TUROB'un İstanbul genelinde 63 bin yatağa sahip 298 otelden elde ettiği verilere göre olaylar nedeniyle tam 216 bin geceleme iptal olurken, bunun maliyetinin de 54.7 milyon euro olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

ÖNERİLERİNİ BELEDİYE'YE SÖYLEDİLER


Gezi Parkı olaylarının etkisi TUROB’un The Marmara İstanbul Hotel'de düzenlediği toplantıda ele alındı. TUROB Başkanı Timur Bayındır’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda konaklama sektörü temsilcileri mevcut duruma ilişkin görüş, öneri ve çözüm beklentilerini Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcilerine ilettiler.

70 BİN KİŞİ REZERVASYONUNU İPTAL ETTİRDİ

Toplantıda olayların konaklama sektörüne etkilerine ilişkin TUROB tarafından yapılan araştırmanın sonuçları da açıklandı. İstanbul genelindeki dört bölgede 31 bin oda ve 63 bin yatakla faaliyet gösteren toplam 298 otelden alınan verilere göre olaylar nedeniyle iptal edilen toplam geceleme sayısı 215 bin 862 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta 11 bin 641 kişi erken ayrılma talebinde bulunurken, Haziran ayındaki iptaller 100 bine ulaştı. Şimdiden Temmuz ayına yönelik olarak da 70 bin 527 kişi rezervasyonunu iptal etti. Temmuz sonrasına yönelik iptaller ise 46 bine çıktı. Toplam iptallerin maddi karşılığı 54 milyon 697 bin 769 euro olarak hesaplandı. En büyük kayıp ise 51.3 milyon euro ile 1. bölge olarak adlandırılan Taksim-Beyoğlu-Şişli-Beşiktaş bölgesinde oldu. Yeni taleplerdeki ortalama düşüş yüzde 55 olarak ölçülürken, 1. Bölge'deki iptaller yüzde 80’e dayandı.

Haberin Devamı