Ekonomi Turizme İstanbul Havalimanı dopingi

Turizme İstanbul Havalimanı dopingi

Paylaş
Turizme İstanbul Havalimanı dopingi

İlk etabı 29 Ekim 2018’de açılan İstanbul Havalimanı, diğer etapları tamamlanınca 200 milyon yolcu ağırlayacak.

Atatürk Havalimanı’nın kapasitesi dolu olduğundan birçok yabancı havayoluna uçuş izni verilemediğini belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “İstanbul Havalimanı ile bu problemimiz çözüldü. Dünyada pozitif haberlerle öne çıkmak da turizm açısından önemli” dedi. Eresin, sıkıntılı iki yılın ardından 2018’i iyi geçiren sektörün, 2019’da hem doluluk hem de gelirde 15 büyüyeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

GÜVENCE SAĞLANACAK

Müberra Eresin, “2018’de doluluk yüzde 21.8 artışla 38 milyon 488 bin kişi, gelir de yüzde 12.3 artışla 30 milyar dolar oldu. Bu yıl için doluluk anlamında İstanbul ve Antalya’da otellerin yüzde 80’i şimdiden satıldı. Hatta 2020 kış kontratlarını konuşmaya başladık. Avrupalı turist geri dönüyor. Birkaç yılda öne çıkan Suudi Arabistanlı sayısı eski sayısına iniyor” dedi.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, “Alman ve Rus turistin yanı sıra Çin, Latin Amerika, Yunanistan, İtalya, İspanya ve Uzakdoğu odaklandığımız noktalar” dedi.

ARA ELEMAN BULAMIYORUZ

Türkiye’de işsiz sayısı yüksek olmasına rağmen sektörün ara eleman bulmakta zorlandığını belirten Müberra Eresin, şöyle dedi: “Yabancı dil bilen eleman sıkıntısı var. Bulaşık yıkayan, oda temizleyen, teknik kadro ve garson gibi elemanı bulamıyoruz. Oteller, istediği elemanı bulabilirse mevcut çalışan sayısını yüzde 20 artırabilir durumda.”

Haberin Devamı