Gündem Türk-Alman Üniversitesi öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

Türk-Alman Üniversitesi öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

Paylaş
Türk-Alman Üniversitesi öğretim üyesi başvuruları nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir?

Türk-Alman Üniversitesi Fakültelerine 13 öğretim üyesi alınacak. Başvurular bugün başladı ve 15 gün süre verildi. Almanca bilmenin şart koşulduğu pozisyonlara nasıl başvuru yapılacağı araştırılmaya başlandı. İşte başvuru şartları...

Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü bugün bir ilan geçerek 13 öğretim üyesi alınacağını duyurdu. Üviversitenin yaptığı açıklamada "Üniversitemiz belirtilen Bölüm ve Anabilim Dallarına 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği hükümlerine göre ve Türk-Alman Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Atanma ve Yükseltilme Kriterleri Yönergesinde belirtilen şartları sağlamış olmak kaydıyla Öğretim Üyeleri alınacaktır." denildi.

Haberin Devamı

İLAN DETAYINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

-Adayların 657 Sayılı Kanunun 48. maddesindeki şartları taşıması gerekmektedir.

-Adayların, eğitim verecek seviyede Almanca bilmeleri şarttır.

-Müracaatların gerekli belgelerle birlikte ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gün içerisinde şahsen yapılması gerekmektedir. Posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Adresi: Profesör ve Doçent başvuruları için Personel Daire Başkanlığı, Doktor Öğretim Üyesi başvuruları için İlgili Fakülte Dekanlığına.

Profesör ve Doçent kadrosuna* başvuracaklar için:

-Adayların dilekçelerinde başvurdukları Fakülte ve Anabilim Dalını belirterek, özgeçmişlerini Türkçe ve Almanca olarak vermeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

-Noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları, (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların ilgili Kurumdan denkliğinin onaylanmış olması şarttır) doçentlik belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf.

-Adaylar, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden Profesör kadrosu için 6 (altı) takım, Doçent kadrosu için 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek Üniversitemiz Rektörlüğüne şahsen teslim edeceklerdir.

- Adaylar isterlerse, doktora sonrasında kendilerine verilen ödüllere, elde ettikleri akademik başarılara dair belgeleri dosyalarına koyabilirler.

Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuracaklar için:

-Adayların dilekçelerinde başvurdukları Anabilim Dalını belirterek, özgeçmişlerini Türkçe ve Almanca olarak vermeleri gerekmektedir.

-Noterden veya resmi kurumlarca onaylanmış lisans, yüksek lisans, doktora diplomaları, (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların İlgili Kurumdan denkliğinin onaylanmış veya denklik için başvuru yapılmış olması şarttır), nüfus cüzdan fotokopisi, 3 adet fotoğraf.

-Adaylar, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan yayın listesi ile birlikte, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan eserlerden 4 (dört) takım dosyayı ekleyerek İlgili Fakülteye başvuru yapacaklardır.

Haberin Devamı

-Adaylar isterlerse, doktora sonrasında kendilerine verilen ödüllerle, elde ettikleri akademik başarılara dair belgeleri dosyalarına koyabilirler.