Ekonomi Türk 'Baymak' Hollandalıların oldu

Türk 'Baymak' Hollandalıların oldu

Paylaş
Türk 'Baymak' Hollandalıların oldu

Türk ısıtma sektörünün büyük kuruluşlarından 46 yıllık Baymak'ın yüzde 100'ü Avrupa'nın ısıtma sektörünün önde gelen gruplarından Hollandalı BDR Thermea'ya satıldı

Baymak, İSO 500 listesinde 243'üncü sırada yer alan şirketin 2011 sonu itibariyle cirosu 316 milyon lira seviyesinde bulunuyor. Baymak’ın ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan sahip olduğu yüzde 50 hissesini BDR Thermea Grubu’ na devrettiğini açıkladı. Böylelikle BDR Thermea Baymak’ta Baymak’ın yüzde 100’üne sahip oldu.

Haberin Devamı

YOĞUŞMALI KOMBİDE LİDER

2008 yılında Baxi Grup’un BDR Thermea tarafından satın alınmasıyla birlikte Baymak’ta yüzde 50 paya sahip olan BDR Thermea’nın bugün yüzde 100 pay sahibi olduğunu belirten Murat Akdoğan, "Baymak ülkemizde ilkleri başaran, sektörü her zaman dönüştüren bir firma oldu. Bugün yoğuşmalı kombi satışında lider olmamız tesadüf değil. Biz daha az enerji tüketen, hem tüketicinin hem ülkemizin kazandığı ürünleri her zaman ön planda tutarak sektöre de yön verdik. Yaklaşık 8 yıldır Baymak markamızla sadece yoğuşmalı kombi reklamı yaparak, tasarruflu olan bu ürünün halkımız tarafından doğru anlaşılmasını sağladık halkımızı bu ürünün tasarrufuna inandırdık" dedi.

DHA