Beden Sağlığı Türk Böbrek Vakfı'ndan Senim Tanay Karakuş'a ödül (TBV ödülleri sahiplerini buldu)

Türk Böbrek Vakfı'ndan Senim Tanay Karakuş'a ödül (TBV ödülleri sahiplerini buldu)

Paylaş
Türk Böbrek Vakfı'ndan Senim Tanay Karakuş'a ödül (TBV ödülleri sahiplerini buldu)

Türk Böbrek Vakfı 4. Medya Ödülleri, İstanbul’da yapılan törenle sahiplerini buldu. Posta.com.tr Sağlık Editörü Senim Tanay Karakuş da "Sizin İçin Ölmüş Olabilir Ama Benim İçin Bir Kez Daha Doğdu" başlıkla haberiyle internet haber-araştırma dalında "En İyi Haber Ödülü"nü kazandı

Yaptıkları haberlerle sağlık alanında toplumun bilinçlendirilmesine, farkındalığın artmasına ve sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine katkı sağlayan medya çalışanlarını ödüllendiren Türk Böbrek Vakfı'nın düzenlediği ödül töreni dün akşam İstanbul'da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yazılı basın, görsel basın, internet medyası, haber-araştırma, röportaj, yazı dizisi-konu ve vaka-inceleme kategorilerinde sağlık haberlerinin değerlendirildiği Türk Böbrek Vakfı 4. Medya Ödülleri kapsamında posta.com.tr'den Senim Tanay Karakuş da ödül alanlar arasındaydı.

"Sizin İçin Ölmüş Olabilir Ama Benim İçin Bir Kez Daha Doğdu" haberiyle ödüle layık görülen Posta.com.tr Sağlık Editörü Senim Tanay Karakuş "Öncelikle bu güzel ödül için tüm jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. Benim için bu ödülün anlamı çok büyük. Organ nakli ve organ bağışına dikkat çekmek üzere düzenlenen bir sempozyumda çok derin cümlerle, kelimelerle tanıştım. Evet, doktorlarımız bize orada çok güzel bilgiler verip farkındalık yaratmak için birçok noktanın altını çizmişlerdi. Ancak öyle biri vardı ki yaptıklarıyla, söyledikleriyle bende bambaşka kapılar araladı. Orada çok genç yaşta kaybettiği eşi Gürkan Sarıboğa'nın organlarını bağışlayarak 4 kişiye hayat veren İlksen Sarıboğa konuşmacıydı ve büyük bir metanetle 'Sizin için ölmüş olabilir ama benim için bir kez daha doğdu' diyerek herkese seslenmişti. Nice Gürkanları, nice insanlarımızı yaşatmak için ne olur organlarımızı bağışlayalım" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Basın ödüllerinin yanı sıra Türk Böbrek Vakfı’nın destekçisi ve bu yıl 39. İstanbul Maratonu’nda TBV adına koşan Hasan Yalnızoğlu ile Türk Böbrek Vakfı’na uzun yıllardır hizmet veren 3D İletişim Hizmetleri adına Gülçin Yılmaz İzel’e de TBV Başkanı Timur Erk tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.