Türkiye (Son Dakika) Türk diplomata tecavüz suçlaması

Türk diplomata tecavüz suçlaması

Paylaş
Türk diplomata tecavüz suçlaması

Namibya'da görevli Türk diplomat, “Hilton Oteli'nde kat görevlisine tecavüz etti” diye manşetlere çıktı

Afrika ülkesi Namibya’da görev yapan Türk diplomat M.E.’ye, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn gibi “otelde tecavüz” suçlaması geldi.

Haberin Devamı

E.’nin Türkiye’nin yeni kurulan Namibya Büyükelçiliği’nin geçici adres olarak kullandığı Windhoek Hilton Oteli’nde, odasına gelen genç temizlik görevlisi kadına tecavüz ettiği ve çıplak fotoğraflarını çektiği öne sürüldü.

SAAT 21.00, ODA 714

Namibya basınına da yansıyan iddialara göre, olay 13 Mayıs günü gerçekleşti. Otelde oda servisi bölümünde çalışan yirmili yaşlarda bir temizlik görevlisi, akşam saat 21.00’de Türkiye’nin üst düzey diplomatlardan M.E.’nin 714 numaralı odasına gitti.

Temizlik görevlisi, “sabah temizlik sırasında odada unuttuğu malzemelerini geri almak için odaya gittiğinde, E.’nin odada kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini” iddia etti.

Görevli ayrıca E.’nin kendisinin rızası dışında çıplak fotoğraflarını çektiğini de belirtti. Olayı otel yönetimine anlatan temizlik görevlisi, daha sonra doktor kontrolüne götürüldü.

"PARA İSTEDİ"

Olayın ortaya çıkmasının ardından, otel yönetimi pazartesi günü bir toplantı yaptı. Toplantıda M. E., temizlik görevlisinin kendini sunduğunu ve cinsel ilişkinin kadının rızasıyla olduğunu söyledi. E., ilişki sonrasında kadının para istediğini, bunu reddedince de “tecavüz” suçlamasında bulunduğunu belirtti.

Otel yönetimi ise oteldeki bazı görevlilerin M. E. ile temizlik görevlisi arasında bir süredir bir ilişki yaşandığını bildiklerini ifade etti. Bunun üzerine M.E., tecavüz iddialarını yeniden reddederek, bir süredir cinsel birliktelik yaşadıklarını, hatta ilişki sırasında prezervatif kullandığını da aktardı.

Temizlik görevlisi ise E.’nin çıplak fotoğraflarını otel yönetimine göstermesi sonucu işten atılma korkusu ile olayı sakladığını iddia etti. Tecavüz iddiasında bulunan temizlik görevlisi kadının otelde çalışmaya devam ettiği öğrenildi. Türk diplomatla ilgili olarak dava açılıp açılmayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

OTELDEN AYRILDILAR

Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde Türkiye’nin Windhoek Büyükelçiliği geçici adresi olarak Hilton Oteli’nin bilgileri yer alıyor. Dışişleri’nin sitesinde yayınlanan telefon numarasını aradığında otelin resepsiyon görevlileri açtı. Otel yetkilileri, böyle bir olayın yaşandığını yalanlamadı.

Otel görevlileri, “Türk görevliler otelden ayrıldılar” dedi. Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili bir bilgileri olmadığını açıkladı.

KAHN KOLTUĞUNU KAYBETMİŞTİ

Uluslararası Para Fonu’nun IMF eski başkanı Dominique StraussKahn’ın adı geçen yıl seks skandalına karışmıştı. Kahn, New York’taki Sofitel Otel’de Gineli Nafisatu Diallo adlı bir kat görevlisine tecavüz etmekle suçlanmıştı.

Fuhuşa iştirak ve görevi suiistimal suçuyla gözaltına alınan Kahn hakkında açılan dava delil yetersizliği gerekçesiyle düşmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı adaylığı için adı geçen Dominique Strauss-Kahn olay ortaya çıkınca IMF Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalmıştı.

HABERTÜRK

Haberin Devamı