Eğitim - Kariyer TED'den 200 öğrenciye tam destek bursu

TED'den 200 öğrenciye tam destek bursu

Paylaş
TED'den 200 öğrenciye tam destek bursu

Türk Eğitim Derneği (TED), kuruluş amacının başında yer alan başarılı ancak maddi olanakları yetersiz öğrenciler için oluşturduğu burs projelerinden olan Tam Destek Bursu için bu yıl 200 öğrenciye daha umut olacak

Başarılı ancak maddi olanakları yetersiz gençlerin yolunu açmak adına oluşturduğu burs projeleri ile adından sıkça söz ettiren Türk Eğitim Derneği, tam destek bursu için yeni kayıt dönemine başladı. Bu yıl burs kapsamında devlet okullarında okuyan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Liseye Geçiş Sınavları'nda başarısını kanıtlamış 200 başarılı öğrenciye daha eğitim-öğretim imkânı sunulacak.

Haberin Devamı

Tam Destek Bursuna Başvuru İçin Gerekli Şartlar

Tam Destek Bursuna başvuracak öğrencilerin T.C. vatandaşı olması, 2018-2019 öğretim yılında MEB'e bağlı resmi bir lisede hazırlık sınıfına veya 9'uncu sınıfa devam edecek olması, ortaokul mezuniyet puanının en az 70 olması, ekonomik koşullar itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması (ailesinin aylık gelirinin 4.000 TL'den yüksek olmaması) gerekiyor.

TAM DESTEK BURSU NEDİR?

Tam destek bursu ile devlet okullarında okuyan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın Liselere Geçiş Sınavları'nda başarı elde etmiş öğrencilere dönük bir projedir. Bu proje kapsamında öğrencilere maddi olanakların yanı sıra akademik anlamda eğitimler verilirken sanatsal ve sportif faaliyetlerle de öğrencinin gelişimi destekleniyor. İki senedir Ankara'da belirlenen pilot ilçelerde yaygınlaştırılan projeyle bu yıl 200 yeni öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Tam Destek Bursu için son başvurular 25 Haziran'a kadar www.ted.org.tr adresinden yapılabilecek.