Spor Türk futbol tarihinde bir ilk!

Türk futbol tarihinde bir ilk!

Paylaş
Türk futbol tarihinde bir ilk!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili İbrahim Usta, Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası çıkan olaylara karıştığı gerekçesiyle yöneticisi olduğu kurum tarafından cezalandırılma olasılığıyla karşı karşıya... Usta'nın yanısıra Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yönetici de PFDK'ya gönderildi

TFF İcra Kurulu üyesi ve Başkan Vekili İbrahim Usta 6 aya kadar hak mahrumiyeti talebiyle disiplin kuruluna sevk edilirken, Türk futbol tarihinde de bir ilk gerçekleşmiş oldu.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra yaşanan vahim olaylara karıştığı temsilci raporlarıyla tespit edilen Usta, talimatın “Hakem soyunma odası ve koridorlarının güvenliği” başlıklı 39. maddesi hükümlerini ihlal ettiği için yöneticisi olduğu kurum tarafından cezalandırılma olasılığı ile karşı karşıya kaldı.

Hakem Çağatay Şahan ve ekibinin bulunduğu koridorda kapıyı tekmeleyen ve tehdit içeren ifadeler kullanan İbrahim Usta, ilgili maddenin 2. fıkrasında yer alan “Futbolcu ve Teknik Adamlar hariç olmak üzere bu talimatta belirtilen kişilerin; hakem soyunma odası veya koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette, saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde en az 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır” ifadelerine göre işlem görecek.

Hakemlerin stattan çıkarılmaması talimatı verdiğini televizyon kameralarına söyleyen Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, raporlar ve izlenen görüntüler sonrası üç ayrı eylemden PFDK’ya sevk edildi.

Hacıosmanoğlu, talimatın “Sportmenliğe aykırı açıklamalar”, “Hakem Soyunma odası ve koridorlarının güvenliği” ve “Kişilik haklarına saldırı, tehdit ve hakaret” başlıklı maddelerine göre 450 gün, yani 1 yıl 90 güne kadar hak mahrumiyeti ve 290 bin TL’ye kadar para cezası ile cezalandırılacak.

HURMA DA PFDK'DA

TFF Hukuk müşavirliği aynı olaylara karıştığı rapor edilen Trabzonspor yöneticileri Mehmet Terzi, Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu, Onur İncehasan, Ali Uzunay, Ali Kemal Başaran, Ömer Demir, Köksay Günay ve Yakup Aslan talimatın 38 ve 39. maddelerine göre PFDK’ya gönderildi.

Bordo-mavili kulübün Sportif Direktör Süleyman Hurma da sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle, Trabzonspor kulübü ise saha olayları ve akreditasyon talimatına aykırılık gerekçesiyle disiplin kuruluna yollandı.

Haberin Devamı