Kültür - Sanat Türk ihracaatçılar Katar'a gıda çıkarması yapacak
Paylaş
Türk ihracaatçılar Katar'a gıda çıkarması yapacak

TİM’in (Türkiye İhracaatçılar Meclisi) geçtiğimiz günlerde açıklamış olduğu veriler, Katar'a ihracatımızın yüzde 49,2 artış kaydettiğini gösteriyor. Değer bazında ise bu artış 17,6 milyon dolar düzeyinde.

Katar’ın günümüzde ki yüksek gıda talebi doğrultusunda özellikle Türk gıda ihracatçıları başta olmak üzere hizmet sektörü’nün ilgisini çekecek ve Türk İhracatçılar için fırsatlar barındıran ‘Hospitalitiy Qatar Food’ fuarı 7-9 Kasım tarihleri arasında Doha’nın kalbi olan ‘Doha Fuar ve Kongre Merkezinde’ gerçekleşecek.

Artan gıda talebine cevaben ‘Hospitality Qatar Food’ fuarı ile tarım üreticileri imalatçıları ve diğer endüstri uzmanları ile alıcıların buluşturulması hedefleniyor. ‘Hospitality Qatar’ fuarı Katar’ın gıda ithalatına bağımlılığını ve yüksek değerli ürünler için öncelik ayırdığını göz önünde bulundurarak; tarım üreticileri, imalatçıları ve endüstri uzmanlarını Katar’ın önde gelen alıcılarıyla buluşturarak önemli anlaşmaların yapılmasını sağlayan bir platform görevi görüyor.

Neden Bu Kadar Önemli?

  • Katar tüm yıl boyunca yiyeceğinin yüzde 90 ‘ını ithal etmektedir.
  • Katar 2015’te 5.87 milyar dolar yiyecek maddesi ithal etmiştir.
  • 2019 yılına kadar yiyecek tüketiminin 2.2 metre tona ulaşması beklenmektedir.
  • Katar’daki yıllık gıda tüketim oranının 2014-2019 yılları arasında yıllık bileşik büyüme oranı 5.5 oranında artması beklenmektedir.




Fuar, sektörünün iş profesyonellerini bir araya getirip katılımcılara maksimum deneyim ve yatırımlarında geri dönüş imkanları sağlayacak. Bunun yanında servis ve hizmet sektörü alıcılarının otel ve restoran ekipmanları vb. gereksinimlerini fuarda ürünlerini sergileyen tedarikçiler ve perakendeciler ile buluşturuyor. İhtiyaçlarını otomatik olarak eşleştirerek B2B görüşmelerini ve iş toplantılarını özel bir ortamda yapılmasına olanak sağlıyor.

‘Hospitality Qatar Food’, çeşitli mutfak sanatçılıkları ve yetenekleriyle fuarı taçlandırıp, Salon Culinaire’sini (Mutfak Sanatları) öne çıkarmayı amaçlıyor. Katar’ın önde gelen şefleri, eşsiz şaheserlerini işin profesyonellerine sundukları bir panelde çeşitli kategorilerde en yüksek onuru almak için yarışacaklar.

‘Hospitalitly Qatar’ aynı zamanda özel workshoplarıyla farklı kategorilerden uzmanların bir araya gelerek sektörle ilgili en son gelişmeler hakkında bilgi alışverişi ve karşılıklı know-how edinimlerinin oluşmasını sağlayacak.

‘Hospitalty Qatar 2017’ fuarı bütün dünyadan üreticileri sektör hedefli ziyaretçilerle buluşturup çarpıcı anlaşmalar yapılmasını sağlamakta büyük rol oynayarak Katar’ın hizmet, yiyecek ve içecek sekötrüne güven verici bir bütünsel yaklaşımda bulunmasını amaçlıyor.

‘Hospitalty Qatar’ fuarının Türkiye Temsilcisi olan Sinerji Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Gülden Parlak ‘‘fuara katılım anlamında 2017 yılı için planladıklarının neredeyse iki katı şeklinde bir katılım talebi aldıklarını ve bu talebi karşılayabilme adına fuar organizasyonundan Türkiye fuar katılımcıları için ekstra alan talebinde bulunduklarını’’ söyledi.

Haberin Devamı