Gündem Türk işçinin cenazesi kargoda kayboldu!

Türk işçinin cenazesi kargoda kayboldu!

Paylaş
Türk işçinin cenazesi kargoda kayboldu!

Suudi Arabistan'da ölen işçinin cenazesini Türkiye'ye getirmek isteyen ailesi, havaalanında şok yaşadı

Suudi Arabistan’da geçirdiği kalp krizi sonucu 24 Temmuz’da hayatını kaybeden Gökhan Gökpınar’ın (32), cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için 10 gündür uğraş veren ailesi, Suudi Arabistan’dan kalkan uçağın kargo listesinde olmasına rağmen cenazeyi uçakta bulamadı. Yapılan araştırmalar sonucu cenazenin Suudi Arabistan’daki havaalanında kaldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 6 yıldır Suudi Arabistan’ın Medine kentinde mermer atölyesi işleten Gökhan Gökpınar, 24 Temmuz tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gökhan Gökpınar ile Suudi Arabistan’da çalışan kardeşi Metin Gökpınar ise ağabeyinin cenazesini Türkiye’ye getirebilmek için 10 gün boyunca nakil işlemleriyle uğraştı.

İddiaya göre, nakil işlemlerinin ardından Suudi Arabistan’dan bugün saat 03:00’da kalkan uçak ile ağabeyi Gökhan Gökpınar’ın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi için izin alan Metin Gökpınar, cenazeyi havalanındaki kargo görevlilerine teslim etti.

Gökpınar, sabah saatlerinde indiği İstanbul Atatürk Havalimanında, cenazenin kargo listesinde olmasına rağmen uçakta bulunamaması üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadı. Araştırmalar sonucu cenazenin Suudi Arabistan’daki havaalanında kaldığı belirlendi.

Haberin Devamı

Cenazeyi defnetmek için hazırlık yapan İskenderun ilçesine bağlı Akçalı beldesindeki taziye evinde bekleyen yakınları ise olayı duyunca sinir krizleri geçirdi.

Anne Neval Gökpınar’ın oğlunun resmine sarılarak, "Bunları da mı görecektik? Neredesin canım oğlum?" diye gözyaşı döktü. Eşi Gülsen Gökpınar ise "Acı çektiğimiz yeter. Artık sabrımız kalmadı. Sorumluları mahkemeye vereceğim. Oğlum okula başlayacak babasının acısı ile eve bile gelmiyor. Cenaze nasıl unutulur. Acımız daha da arttı" dedi.

Eniştesi Ferit Gökpınar ise en kısa sürede cenazenin getirilmesini istediklerini, yetkililerin kendilerine yardımcı olmalarını beklediklerini söyledi.
Ailenin avukatı Naim Gökpınar da durumu havayolu şirketinin yetkililerine bildirdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

"Suudi yetkiler bizlere çok zorluk çıkardı. Bizde zorluklara rağmen gerekli tüm isteklerini yerine getirdik. Bizlere en son ’Medine Emirliği tarafından cenazeyi alıp götürebilirsiniz’ denildi. Bunun üzerine merhumun kardeşi bilet alarak havaalanına gitti. ’Siz buyurun uçağa binin biz zaten cenazeyi kargo bölümüne bindiriyoruz. Yolcu listesin de kayıtlı’ şeklinde görüş beyan etmişler. Biz sorumlular hakkında dava açacağız. Eğer evrak eksiği varsa neden cenaze neden morgdan çıkartıldı, neden havaalanına alındı? Madem cenaze uçağa alınmadı neden merhumun kardeşine ’uçağa alıyoruz’ diye bilgi verildi."

Haberin Devamı