Gündem Türk jetleri Halep'te PYD ve YPG hedeflerini vurdu

Türk jetleri Halep'te PYD ve YPG hedeflerini vurdu

Paylaş
Türk jetleri Halep'te PYD ve YPG hedeflerini vurdu

Türk jetleri Halep'in kuzeyindeki PYD ve YPG hedeflerini vurdu. Paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef vuruldu, 7 dinamik hedef imha edildi. TSK, Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatında 160 ila 200 arasında PYD/PKK mensubunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öğlen saatlerinde ise Afrin'den hudut karakoluna saldırı haberi geldi

Büyük Musul operasyonu devam ederken Suriye'nin kuzeyinde Halep yakınlarındaki YPG ve PYD mevzileri Türk jetlerinin hedefindeydi. Türk savaş uçakları Halep'in kuzeyindeki PYD ve YPG hedeflerini bombaladı. Savaş uçakları paletli zırhlı araç, karargah binası ve barınak olarak kullanılan 11 hedef vuruldu, 7 dinamik hedef imha edildi.

7'Sİ DİNAMİK 18 HEDEF VURULDU

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’nda 19 Ekim 2016 günü saat 21.11-23.59 saatleri arasında meydana gelen gelişmeler konusunda açıklamalarda bulundu.

Yapılan açıklamada, PYD/YPG terör örgütü unsurlarının bulunduğu tespit edilen Maarrat Umm Hawsh bölgesine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiği; bölgede tespit edilen paletli zırhlı araç, karargâh binası ve barınak olarak kullanılan 7'si dinamik 18 hedefin imha edildiği bildirildi.

160-200 PKK-PYD MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
TSK'dan yapılan açıklamada; ''Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK’nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargâh, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekât sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK'lı unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

YABANCI AJANSLAR SON DAKİKA İLE DUYURDU

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG ve PYD unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği bombardıman, uluslararası haber ajansları tarafından da dünyaya son dakika olarak duyuruldu.


PYD DENETİMİNDEKİ ALANDAN HUDUT KARAKOLUNA SALDIRI



Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay'daki Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atıldığını ve angajman kuralı gereği Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulduğunu açıkladı.

Hatay İskenderun'daki 9'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 3'üncü Hudut Bölük Komutanlığı (Curcurum), Güntepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki boş araziye, bugün sabah 05:50 sularında sınır ötesindeki Afrin'den 5 adet top/havan mermisi atıldı. Olayda herhangi bir mal ve can kaybı olmadığı belirtildi. Angajman kuralı gereği; 07:10-07:25 saatleri arasında atışın yapıldığı tespit edilen Afrin bölgesindeki PYD/YPG hedeflerine Curcurum Hudut Bölüğünde konuşlu Fırtına obüsleri ile atış yapılarak misli ile mukabelede bulunulduğu açıklandı.