Merkez Türk Kızılayı’ndan 'Hilal Olsun' kampanyasına destek çağrısı

Türk Kızılayı’ndan 'Hilal Olsun' kampanyasına destek çağrısı

Paylaş
Türk Kızılayı’ndan 'Hilal Olsun' kampanyasına destek çağrısı

Türk Kızılayı’ndan 'Hilal Olsun' kampanyasına destek çağrısı

Can ÇELİK/ADANA, (DHA)- TÜRK Kızılayı Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı, Kurban Bayramı öncesi 151 yıldır Kızılay kurumunun yaptığı insanı yardımlara dikkat çekerek, "Bizler de sizin desteğinizi bekliyoruz. İyilik hareketimize küçük katkılar büyük iyilikler olarak insanlara ulaşıyor" dedi.

Merkez Çukurova ilçesi Şehitler Bulvarı'nda toplanan Türk Kızılayı Adana Şubesi üyeleri kurumlarına yapılan desteklerin ihtiyaç sahibi diğer insanlara ulaşan yardımlara dönüştüğünü hatırlatarak, "İyiliği paylaşıyoruz, hilal olsun" yazılı pankartları açıp çevredeki vatandaşlara broşür dağıttı. Etkinlikte konuşan Türk Kızılayı Adana Şubesi Başkanı Ramazan Saygılı, kurum olarak 2007 yılından beri vekaletle kurban kesimi kampanyaları düzenlediklerini belirtti. Bu yıl toplamda 51 ülkede kampanyayı başlattıklarını ve kurban kesimi yapacaklarını söyleyen Saygılı, "Başından sonuna kadar dini vecibelere uygun şekilde gerçekleştirilen kampanyamız kapsamında yurt dışında kesilen vekaletler paketlenerek muhtaç insanlara bayramda dağıtılacak, yurt içinde ise konserve yapılarak yıl boyu mağdur insanlarımızın sofralarına ulaştırılacak. Vekalet bedeli yurt içi 850 TL, yurt dışı 725 TL'dir" diye konuştu.
Türk Kızılayı'nın toplum desteğiyle iyilik hareketini sürdüreceğini belirten Ramazan Saygılı, daha çok insana ulaşmak için "Hilal Olsun Adana!" sloganıyla yola çıktıklarını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı