Babaeski Türk Kızılay’ından Kırklareli'de evleri yanan 5 aileye yardım

Türk Kızılay’ından Kırklareli'de evleri yanan 5 aileye yardım

Paylaş
Türk Kızılay’ından Kırklareli'de evleri yanan 5 aileye yardım

Türk Kızılay’ından Kırklareli'de evleri yanan 5 aileye yardım

Metin KARAKUŞ / BABAESKİ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ’nin Babaeski İlçesi’nde, 1 ay önce evleri yanan 5 aileye, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı’ndan sonra, Türk Kızılayı Babaeski Temsilciliği de yardım elini uzattı.

İlçenin Gazi Kemal Mahallesi, Battal Bahçe Geçidi Çıkmaz Sokak’ta, 27 Ekim 2019 tarihinde gece saatlerinde meydana gelen olayda Onur Batır, Recep Batır, Şafak Batır, Feyzullah Uslu ve Metin Özkan’a ait yer evlerinde, elektrik kontağından dolayı yangın çıkmış, itfaiyenin uzun uğraşları sonucu güçlükle söndürülen yangın sonrasında bazı evler tamamen kullanılamaz hale gelmiş, bazıları ise kısmen yanmıştı. Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı yangında, büyük oranda maddi zarar gören ailelere, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan nakit ve kira yardımından sonra, Türk Kızılay Babaeski Temsilciliği de ailelere yardım elini uzattı. Yangında evler ve eşyaları zarar gören 5 aileye 10 adet yatak ve 10 adet baza yardımı yapıldı.

Yapılan yardımlarla ilgili konuşan Türk Kızılay Babaeski Temsilcisi Koordinatörü Gülsüm Kaynaklar, "Bugün Türk Kızılay Babaeski Temsilciliği olarak bu mağdur ailelerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bunların içerisinden; Recep Batır, eşi Bingül Batır, Onur Batır ve Şafak Batır’a, 10 adet yatak ve 10 adet baza yardımı yaptık. Tabii başka yardımlarımızda gelecek mutfak seti, yorgan, yastık, battaniye, nakdi yardım, giyim kuşam, gıda gibi parça parça devam edecek. Türk Kızılay Genel Merkezimizin, hayırsever iş insanı, esnaf ve vatandaşlarımızın desteğiyle zor durumda olan ailelere yardım eli uzatmaya bir nebzede olsa yaralarını sarmaya devam ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı