Dünya Türk kızlar Danimarka'dan kaçıp DEAŞ'e katıldı

Türk kızlar Danimarka'dan kaçıp DEAŞ'e katıldı

Paylaş
Türk kızlar Danimarka'dan kaçıp DEAŞ'e katıldı

Geçen Mart ayında DEAŞ’a katılmak için Danimarka'daki evlerinden kaçan Leyla ve Hazal Olgun’un Suriye’ye geçtikleri ortaya çıktı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da seyahat acentası işleten Yaşar Olgun’un kızlarını aramaya başlamasıyla gündeme gelen olay, TV 2’de yayınlanan “Kızlarım Cihad Savaşçısı mı?” adlı programda gündeme geldi.

Yaşar Olgun’la birlikte Leyla ve Hazal Olgun’u bulmak için yollara düşen TV 2 muhabiri, programda iki ilginç bilgi paylaştı.


SURİYE'YE GEÇMİŞLER


Programın son dakikalarında TV2 muhabiri, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde yaptığı bir görüşmede kendisine Yaşar Olgun’un kızları Leyla ve Hazal Olgun’un Suriye’ye geçtikleri bilgisinin verildiğini söyledi.


DANİMARKA'DA KADINLARI ÖRGÜTLÜYORLARDI


Ayrıca kendisiyle röportaj yapılan Hukuk Danışmanı Khaterah Parwani, Leyla ve Hazal’ın 4 yıldır bir kitap kulübünün yöneticisi olduğunu öne sürdü.

Parwani’ye göre, Leyla ve Hazal, DEAŞ adına Danimarka’da kadınların örgütlenmesinden sorumlu olarak çalışıyordu. Sosyal medyada da ‘Umm Talha’ adlı sahte profille cihat propagandası yapıyorlardı.

Haberin Devamı