Dünya Türk koruma polislerine ABD'den yakalama kararı

Türk koruma polislerine ABD'den yakalama kararı

Paylaş
Türk koruma polislerine ABD'den yakalama kararı

Washington polisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği önünde meydana gelen olaylara müdahil olan 12 koruma hakkında yakalama kararı çıkardı

Korumalar, büyükelçilik konutu önünde protestoculara saldırmakla suçlanıyor.

NE OLMUŞTU?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti esnasında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde toplanan terör örgütü PYD/PKK yandaşları izinsiz gösteri düzenlemiş, ABD polisi yetersiz kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gidenler ile Türkiye aleyhine slogan atan grup arasında arbede çıkmıştı.


TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da görüştükten sonra büyükelçilik konutu önünde yaşanan kavganın yankıları durulmadı. Çarşamba günü ABD'de yaşayan Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin adlı kişiler kavgaya karıştıkları ve ağır nitelikli saldırı suçu ile tutuklanırken, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yakın koruması hakkında tutuklama kararı çıktı.

Washington Belediye Başkanı Muriel E. Bowser ve Emniyet Müdürü Peter Newsham, ortaklaşa yaptıkları basın toplantısında, hepsinin Türkiye'de olduğuna inanılan korumalara yönelik suçlamaları açıkladı.

Emniyet Müdürü Newsham da korumaların kimliklerinin yüz tanıma teknikleri kullanılarak, pasaport ve vize işlemlerindeki fotoğraf ile olay sırasında çekilen videoların karşılaştırılması sonucu belirlendiğini söyledi.

Basın toplantısında Türk korumaların protesto etme hakkını kullanan sivillerin yanı sıra Washington polisine de en az üç yerde saldırı girişiminde bulunduğu savunuldu ve haklarında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.



NOTA VERİLDİ


ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçilik konutu önündeki kavgayla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı. Büyükelçi John Bass'a sözlü ve yazılı protesto (nota) verildi.


ABD DIŞİŞLERİ BAKANI: TÜRK ŞİDDETİ BASİT BİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington büyükelçiliği önünde gösteri yapan grupla korumalar arasında çıkan kavga hakkında ilk kez konuştu.

Tillerson, Fox News’e yaptığı açıklamada Türk Büyükelçi Serdar Kılıç’ın ABD Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını hatırlattı ve “Türk şiddeti basit şekilde kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Tillerson sözlerini “Hala süren bir soruşturma var. Bu incelemeden çıkacak sonucu bekleyeceğiz. Türk Büyükelçiliği’nde yaşananlarla ilgili dehşete düştüğümüzü ilettik” diye sürdürdü.

DHA


Amerika'da taşkınlık çıkaran PKK yandaşlarını Türk korumalar durdurdu


ABD'den o kavgayla ilgili açıklama geldi

Haberin Devamı