Siyaset Türk Köşk'e çıktı
Paylaş
Türk Köşk'e çıktı

Tutuklu vekillerle ilgili krizin aşılması için Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Çankaya Köşkü'ne çıktı

Yemin krizinin çözülmesi için devreye giren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül temaslarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, bugün de Bağımsız Milletvekilleri Şerafettin Elçi ve Ahmet Türk’ü ağırladı.

Ahmet Türk görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Çözüm yerinin parlamento olduğuna inandığımız için seçimlere katıldık. Hep tehditler ve düşüncelerimizin önemsenmediğini gördüğümüz bir mantıkla karşı karşıya kaldık. Sancılı süreçlerin atlatılması konusunda demokratik çözümlerin üretilmesi konusunda bu dönem önemli bir fırsat. Ancak yaklaşım gerçekten bu sürecin önünü tıkamaya yönelik anlayışların olduğunu göstermiştir. Biz yapılan haksızlıklara karşı parlamentoya katılmayacağımızı ifade ettik. İnandırıcı bir çalışma yapılmadan tavrımızın değişmeyeceğini ifade ettik.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanımız bize pozitif bir enerji verdi. Krizin aşılması için olumlu adımlar atacağına inanıyoruz. Sorunun çözümü konusunda çaba göstereceğini söyledi. Ötekileştirilen, hiçe sayılan anlayışlar karşısında biz parlamentoya gitmeyi ve orada bulanmanın bir anlam ifade etmeyeceğini tekrarlıyoruz. Parlamentoda katkılarımız olmayacaksa, işlevimiz yoksa o parlametoda bulanmanın da çok anlamlı olmadığını ifade etmek istiyorum. Herkes umarım krizin aşılması konusunda gereken çabayı sarfeder. Cumhurbaşkanı krizin çözümü konusunda her türlü çabanın içinde olacaktır. Bu izlenimi aldım.

TEK TARAFLI İYİ NİYET YETMİYOR

Hatip Dicle haksızlığa maruz kaldı. Bunun düzeltilmesinin yolu vardır. Eğer geleceği birlikte oluşturmayı düşünüyorsak hükümete düşen sorumluluklar var. Gereken yasal değşiklikleri yapma yetkisi var. Hükümetin bir çaba göstermesi gerekir. Biz bu sorunun aşılması için buradayız. Tek taraflı iyi niyet de yetmiyor. Birbirimizi karşılıklı olarak anlamak durumundayız.

Sorunun aşılması için anayasal değşiklikler gerekiyorsa bunun görevi başta hükümetindir. Olu

Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve KCK tutuklusu milletvekillerinin serbest bırakılmamasının ardından bağımsız milletvekilleri Meclis’i boykot etmişti. Bağımsızlar yemin törenine katılmamıştı.

Haberin Devamı

CHP de Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın tahliye edilmemesi üzerine yemin etmemişti.