Magazin Türk Malı dizisine ikinci dava: 'Amerikan Malı' ya da 'Rus Malı' diye yapabilir misiniz?

Türk Malı dizisine ikinci dava: 'Amerikan Malı' ya da 'Rus Malı' diye yapabilir misiniz?

Paylaş
Türk Malı dizisine ikinci dava: 'Amerikan Malı' ya da 'Rus Malı' diye yapabilir misiniz?

Yedi yıl önce ilk kez izleyiciyle buluştuğunda ''Türk örf, âdet ve geleneklerini aşağıladığı'' gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulan 'Türk Malı' dizisine bu kez de Türk Teşvik Derneği dava açmaya hazırlanıyor

İsmiyle ve karakterlerin davranışlarıyla özellikle dikkatleri üzerine çeken Türk Malı'na Türk Teşvik Derneği "Türklüğün imajını küçük düşürmek" gerekçesiyle dava açmak için harekete geçti.

"ABLAK, DÜZENSİZ, BODOSLAMA"

Habertürk'ün haberine göre, Dernek Başkanı Harun Altunbaş, Türkçe'de bir kelimenin birden çok manaya gelme gücünü kötüye kullandığını belirterek "Dizi, Türk malı imajını ablak, düzensiz, bodoslama davranışlar sergileyen patavatsız bir karakterle birleştiriyor. Buna dünyada izin verecek başka bir ülke var mıdır? 'Amerikan Malı' ya da 'Rus Malı' diye böyle bir konsepte dizi yapabilir misiniz?" ifadelerini kullandı

2010 YILINDA DA DAVA AÇILMIŞTI

Konuyla ilgili dizi ve yapım ekibinden bir açıklama yapılmazken, 2010 yılında dizi Show TV ekranlarında yayınlanırken, "Türk örf, adet ve geleneklerine hakaret" gerekçesiyle dava açılmıştı.

TÜRK MALI DİZİSİ İÇİN SÜRPRİZ KARAR

Bu arada Türk Malı dizisi için sürpriz bir şekilde sezon finali kararı alındı.



Yapımcılığını Süreç Film'in üstlendiği; başrollerini ise Şafak Sezer, Mehmet Ali Erbil, Hasibe Eren ve Nergis Kumbasar, Anıl İlter, Burcu Binici, Gülhan Tekin, Haki Biçici, Polina Ch, Selen Görgüzel Alkan, Serkan Şengül, İlker Korkmaz ve Buse Narcı'nın paylaştığı yapım, bu hafta ekrana gelecek olan 6. bölümüyle sezon finali yapacak.

Dizi Eylül ayından itibaren yeni bölümleriyle yayınlanmaya devam edecek.

Haberin Devamı