Eğitim - Kariyer Türk öğrencilerin ABD’ye uzanan başarısı

Türk öğrencilerin ABD’ye uzanan başarısı

Paylaş
Türk öğrencilerin ABD’ye uzanan başarısı

Galatasaray Lisesi’nden bu yıl birincilikle mezun olan Zeynep Karacan, dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında gösterilen Yale’den dört yıl için 260 bin dolarlık yani yaklaşık 1 milyon TL’lik burs kazandı

2012 Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) Türkiye birincisi olan Zeynep Karacan, aldığı bursla ABD’de lisans eğitimini hiç bir ücret ödemeden tamamlayacak.

Mühendislik eğitimi alacak

Sivil toplum örgütleri için kaynak toplayan Sultani Piano Quartet’in de kurucuları arasında yer alan Karacan, 2017-2018’de Yale Üniversitesi’nde barınma ve ulaşım dahil olmak üzere yıllık 65 bin dolarlık burs kazandı. Karacan üniversitede mühendislik eğitimi alacak.

Mülakatta kendisine “Neden seni seçmeliyiz?” sorusunun yöneltildiğini belirten Karacan, “Ben bu soruya hedeflerim ve karakterimle, Yale’in eğitim anlayışının birbirine ne kadar uyumlu olduğunu anlattığını düşündüğüm bir cevap verdim” dedi.

Doktora programına gidecek

Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü yüksek lisans programı mezunu Esra Şahin 150 yıllık geçmişe sahip University of Illinois at Urbana-Champaign’de doktora programına kabul edildi. Şahin, dünyada insan gelişimi ve aile üzerine çalışma yapan 52 araştırma merkezi arasında eğitim, yayın ve uluslararası ilişkiler açısından ikinci en iyi programa bu yıl kabul edilen tek Türk öğrenci oldu. Şahin göç ve mültecilere yönelik projelerde de görev aldı.

Haberin Devamı