Spor Türk Telekom Arena'da 'korsan loca'

Türk Telekom Arena'da 'korsan loca'

Paylaş
Türk Telekom Arena'da 'korsan loca'

Adnan Polat yönetimindeki Galatasaray komedide sınır tanımıyor. Türk Telekom Arena'da ilginç olay...

Galatasaray'da gün geçmiyor ki trajikomik bir olay yaşanmasın. TT Arena'da maça gidenler açılış karşılaşmasından sonra batı tribün ile güney tribünün birleştiği noktaya takılıp kalıyorlar... Çünkü burada siyah brandaların arkasına gizlenmiş kimsenin kullanmadığı iki loca var.

Haberin Devamı

Stadın planlarında 157 olarak açıklanan loca sayısı, kulüp profesyonellerince 153 olarak telaffuz ediliyor. Ama her iki sayıya da bu brandalı localar dahil değil. Yani Arena'da ya 157+2 ya da 153+2 loca var... Peki bunlar kimin? Hemen açıklayalım...

Bu localar stadı yapan Varyap ve Uzunlar'ın milimetrik mucizeleri... Her locanın genişliğinden 1.3 cm eksilten müteahhit firmalar kendilerine 2 localık yer çıkardı ve bunları ömür boyu kullanmak istiyorlar... Sıkıntı da burada başlıyor... Galatasaray bu locaların mevcut şartlarda kullanılmasına karşı çünkü localar 9’ar kişilik ve benzerlerinin koltuk birim fiyatı 7 bin dolar.

Yani bir locanın maliyeti yıllık 63 bin dolar. Localar üçer yıllık satılıyor. Loca başına 189 bin dolar, ikisi 378 bin dolar yapıyor. G.Saray, Varyap ve Uzunlar’dan parayı istiyor. Onlar da "Biz yaptık, bu kadar da hakkımız olsun" diyerek ödemek istemiyorlar.

Haberin Devamı

İş inatlaşmaya gidince iki şirket belediyeye ödemesi gereken 6 milyon TL'lik iskan harcını geciktiriyor. İşlem uzayınca GSGM stadı devralamıyor, onlar alamayınca Galatasaray da stada tek hakim olamıyor.