Siyaset Türk Telekom'daki 'FETÖ' tutuklamalarında sayı 50'ye ulaştı
Paylaş
Türk Telekom'daki 'FETÖ' tutuklamalarında sayı 50'ye ulaştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin soruşturma kaspamında haklarında gözaltı kararı verilen ve farklı tarihlerde yakalanıp çıkarıldıkları hakimlik tarafından, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklanan şüpheli sayısı 50'ye ulaştı

Türk Telekom'daki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen ilk operasyonda aralarında eski Türk Telekom çalışanlarının da bulunduğu 28 şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Nöbetçi hakimlik, 28 şüpheliden 11'nin tutuklanmasına karar vermişti.

İKİNCİ OPERASYONDA 37 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyonunda da 53 şüpheli gözaltına alınmış, 37'si tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün tutuklananlarla birlikte, tutuklananların sayısı 50'ye yükselmiş oldu. Hakkında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunamayan 30 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

TUTUKLANAN ŞÜPHELİLERDE "BYLOCK" PROGRAMI

Tutuklanan şüphelilerin, FETÖ mensuplarınca kullanılan Kriptografik Haberleşme Sistemi olan "Bylock" programını kullandığı ve yapılan ev aramalarında bazı şüphelilerden 1 dolar çıktığı bazılarında ise Fetullah Gülen'e ait kitapların çıktığı belirlenmişti.

Haberin Devamı