Spor Türk Telekom'u yabancılar sırtlıyor

Türk Telekom'u yabancılar sırtlıyor

Paylaş
Türk Telekom'u yabancılar sırtlıyor

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından ligin tek başkent temsilcisi Türk Telekom'da yabancı oyuncuların performansı dikkat çekiyor

Mavi-beyazlılarda forma giyen Ricky Davis ve Kris Lang, çeşitli istatistiklerde takımlarının yükünü çekiyor. Ligde normal sezonu 48 puanla averajla 5. sırada tamamlayan Türk Telekom’a sezon ortasında Amerikan Basketbol Ligi’nden (NBA) dahil olan Ricky Davis, sayı ve top çalma kategorilerinde ilk sırada yer aldı.

Davis, takımıyla çıktığı 10 karşılaşmada 14.5 sayı 4 ribaunt, 4.1 asist ortalamalarıyla oynadı. Yıldız oyuncu top çalma kategorisinde de takım içinde zirvede yer alırken, oynadığı karşılaşmalarda 27 top çalarak 2.7 top çalma ortalamalarını tutturdu.

Asist kategorisinde ilk sırayı ise Tutku Açık 4.4 ortalamayla elde etti. Açık, takımıyla çıktığı 19 karşılaşmada 6.6 sayı ve 2.2 ribaunt ortalamaları tutturdu. Rikcy Davis 4.1 asist ortalamasıyla bu kategorinin ikincisi olurken, 3.4 ortalamaya sahip Demond Mallet ise üçüncülükte kaldı.

Başkent temsilcisinin kaptanı Hüseyin Beşok ise takımıyla çıktığı 23 karşılaşmada 6 ribaunt ortalaması tutturarak, bu kategorinin birincisi oldu. Milli basketbolcu başkent ekibi adına çıktığı karşılaşmalarda 9,9 sayı ve 1 asist ortalamalarını yakaladı.

Ribaunt kategorisinde ABD’li forvet Lamayn Wilson 5.5 ortalamayla ikinciliği, Ersin Dağlı ise 5.4 ortalamayla üçüncülüğü elde etti. Blok kategorisinde de Kris Lang oynadığı 24 karşılaşmada 0.8 ortalamasıyla mücadele ederek, takımının blok kralı oldu.

BAŞKENT EKİBİ EVİNDE DAHA BAŞARILI

Türk Telekom, Beko Basketbol Ligi’nde bu sezon sahasında aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Başkent temsilcisi, ligin normal sezonunda evinde oynadığı 15 karşılaşmada 13 galibiyet ederken, sahasındaki ilk yenilgisini 11. haftada Fenerbahçe Ülker’e karşı aldı.

Beşiktaş Cola Turka ise mavi-beyazlı ekibi yenen ikinci takım oldu. Türk Telekom deplasmanda oynadığı 15 karşılaşmada ise 5 galibiyet ve 10 yenilgi aldı. Ligdeki tek başkent temsilcisi olan Türk Telekom, bu sezon en farklı galibiyetini 5. haftada sahasında Aliağa Petkim’e karşı 109-73’lük skorla elde etti. Mavi-beyazlılar ligdeki en farklı yenilgisini ise 26. haftada deplasmanda Fenerbahçe Ülker’e karşı 86-66 mağlup olarak aldı.

AA

Haberin Devamı