Dünya Türk TIR şoförlerinin kahvaltısı İngiltere'de gündem oldu

Türk TIR şoförlerinin kahvaltısı İngiltere'de gündem oldu

Paylaş
Türk TIR şoförlerinin kahvaltısı İngiltere'de gündem oldu

Mutasyona uğrayan corona virüs nedeniyle Fransa ve İngiltere'de sınırın kapanması sonucu Türk TIR şoförleri mahsur kaldı. Mahsur kalan şoförlerin kahvaltısı ise İngiliz medyasında ilgi odağı oldu.

İngiltere’de ortaya çıkan yeni corona virüs mutasyonu nedeniyle Fransa’nın İngiltere ile olan sınırları kapatma kararı almasının ardından otoyollarda mahsur kalan Türk tır şoförlerinin kahvaltı ettiği anlar İngiliz medyasında gündem oldu.

Haberin Devamı

İngiltere'de corona virüsün yeni bir mutasyonunun ortaya çıkmasından dolayı Fransa sınırının Dover Limanının ulaşıma kapanmasının ardından binlerce TIR şoförü otoyolda mahsur kaldı. Mahsur kalanların içinde Türk şoförler de vardı. İngiliz yayın organı Metro gazetesi, Dover Limanı’nda kalan Türk şoförünün sabah kahvaltısını haberleştirdi.

Gazete haberinde, Türk şoförleri kahvaltıdan ödün vermiyor. TIR dorsesinde Türk şoförlerin kahvaltı keyfi. Menüde, sosis, bal, sarımsak, gözleme ve peynir var ifadelerini kullandı. Türk şoförün masasında yer alan kahvaltı menüsünü tek tek yayınlayan gazete, TIR ve kamyon şoförlerinin bekleyişinin drama dönüştüğüne dikkat çekti.

Birçok ülke ile ulaşım durdu

İngiliz yetkililerin corona virüsün daha çabuk bulaşan bir mutasyonunun hızla yayıldığını açıklamasının ardından Avrupa alarma geçmiş, birçok ülke İngiltere ile ulaşımını durdurmuştu. Fransa'nın İngiltere ile olan sınırları kapatma kararının ardından otoyollarda kilometrelerce TIR kuyrukları oluşmuştu. İngiltere'nin lojistik açıdan en yoğun merkezi kentin Dover Limanını çevresinde TIR'lar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.

Haberin Devamı

DHA