Gündem Türk uçakları IŞİD'i vurdu

Türk uçakları IŞİD'i vurdu

Paylaş
Türk uçakları IŞİD'i vurdu

Türk savaş uçakları, Suriye'nin Harcele ve Delha köylerinde 12 IŞİD hedefini vurdu. Operasyon sonrası karadan ilerleyen Suriyeli muhalifler, en az 30 IŞİD üyesinin öldüğü bilgisini verdi

26 Ağustos’ta IŞİD’in muhalif gruplara yönelik saldırılarında ele geçirdiği Suriye’nin Türkiye sınırındaki Delha ve Harcele köyleri, Türk F 16’lar tarafından vuruldu. Muhalifler, Saat 12.00’de başlayan hava operasyonlarında toplam 12 noktanın isabet aldığı bilgisini verdi. Türkmen gruplardan Liva Sultan Murad ve Şam Cephesi tarafından, hava saldırılarını müteakip IŞİD’e karşı kara operasyonu başlatıldı.

Liva Sultan Murad Komutanı Yusuf Salih, 2 saat süren saldırılarda Delha’da 8, Harcele köyünde ise 4 IŞİD mevziinin vurulduğunu söyledi. Yusuf Salih, saat 14.00’te hava saldırılarının bitmesinden hemen sonra kendilerinin de kara saldırısı başlattığını ifade etti.

Salih, “Bizim edindiğimiz bilgilere göre 30’dan fazla IŞİD militanı etkisiz hale getirildi. Çatışmalar her iki köy civarında devam ediyor. IŞİD’in bu hatta ilerleyişi durdu. Biz bundan sonra IŞİD’i Rakka yönünde geriletmek istiyoruz. Şayet hava desteği kararlı olarak devam ederse önümüzdeki günlerde örgüt mutlaka bölgeyi terk edecektir” diye konuştu.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun savaş uçakları da Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedeflerine hava harekâtı düzenledi. Uçakların düzenlediği hava harekâtında hedef alınan IŞİD bölgelerinden yükselen dumanlar, Türkiye tarafından görüldü.

IŞİD, geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığı saldırılarda muhaliflere ait 16 köy ve kasabayı ele geçirdi. Öncelikli Hedefinin Halep’in Azez ilçesi ve sonra PKK’nın Suriye kolu olan PYD kontrolündeki Afrin olduğunu ilan eden örgüt, Türkiye sınırında yer alan Delha, Harcele, Havar, Karaköprü hattı ile birlikte sınırın 8 kilometre güneyinde bulunan Savran yönünden Afrin’e dönük saldırılarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Harcele ve Delha köylerinde, IŞİD militanları ile muhalifler arasında çatışmalar sürüyor. Güvenlik güçleri sınır hattında zırhlı araçlarla önlem aldı.

Al Jazeera, DHA