Magazin Türkan Şoray'dan hastalık açıklaması

Türkan Şoray'dan hastalık açıklaması

Paylaş
Türkan Şoray'dan hastalık açıklaması

Türkan Şoray'dan hastalık açıklamasıTürk sinemasının sultanı Türkan Şoray, bir dönem Sezen Aksu hastalığı olarak bilinen cushing sendromuna yakalandığını açıkladı

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı'nın gecesine katılan Türkan Şoray, insan sağlığının önemine vurgu yaptı ve 'Çalışıp üretince metabolizma da farklı çalışıyor. İki sene önce cushing sendromu oldum. Pek de bilinmiyor ülkemizde nadir bir hastalık, beni buldu' dedi.

HASTALIĞI ATLATTI

Ünlü sanatçı 'Türkan Şoray nadir görülen hastalığa yakalandı' haberleri üzerine basın danışmanı aracılığıyla bir açıklama yaptı:
Türkan Şoray'ın katılımcısı olduğu, sunuculuğunu Erhan Yazıcıoğlu'nun yaptığı, Metabolik Cerrahi Buluşması'nın ardından, hakkında çıkan "Nadir Görülen Hastalığa Yakalandı" haberleri sevenlerini ve Türkan Hanım'ı oldukça üzmektedir.

Türkan Şoray'ın söz ettiği durum eski bir süreç olup hastalığı atlatmıştır. İki sene önce yakalandığı hastalık ile ilgili tedavi görmüş ve iyileşmiştir. Söz konusu konuşma iyileşme ve tedavinin önemine gönderme yapmak için verilmiş bir örnektir. Kendisinin şu an herhangi bir sağlık sorunu yoktur.
Konu ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi adına "gerekli düzeltmenin yapılmasını önemle rica ederiz".

CUSHİNG SENDROMU NEDİR

Haberin Devamı

Cushing sendromu deride incelme, kilo alma, vücutta çatlaklar ve cinselliğe olan ilginin azalması ile kendisini gösterir. Sendrom genellikle enflamasyon (iltihap) ve bağışıklık sistemi tedavilerinin yan etkisi olarak ortaya çıkar.

Ayrıca salgı bezlerinde bir tümör nedeni ile de meydana gelebilir. Tedavisi ise buna neden olan ilaçları kesmek ya da tümörü aldırmaktır.

Eğer tedavi edilmezse yüksek tansiyon, kalp krizi ve inmeye neden olabilir.