Eğitim - Kariyer Türkçe Yeterlik Sınavı 28 Temmuz'da yapılacak

Türkçe Yeterlik Sınavı 28 Temmuz'da yapılacak

Paylaş
Türkçe Yeterlik Sınavı 28 Temmuz'da yapılacak

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Türkçe’yi yabancı ya da ikinci dil olarak öğrenen bireylerin okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini ölçmek amacıyla düzenlenen Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) 28 Temmuz’da gerçekleştirilecek

Yunus Emre Enstitüsü yapılan açıklamaya göre, sınava başvurular sona erdi. 28 Temmuz Cumartesi günü 32 farklı noktada eş zamanlı düzenlenecek bu yılın son sınavı için 576 aday başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

TYS sonucunda Türkçe Yeterlik Belgesi’ne sahip olanlar, Türkiye’de herhangi bir üniversitede eğitim alma hakkı kazandıklarında Türkçe hazırlık sınıfı okumaktan muaf tutuluyor.

SINAV NASIL YAPILACAK?

YEE tarafından 28 Temmuz’da üç oturumda gerçekleştirilecek sınavın birinci oturumunda okuma ve dinleme becerileri, ikinci oturumunda yazma, üçüncü oturumunda ise konuşma becerileri ölçülecek. Türkçe dil yeterliğini belgelendirmek isteyen adayların katıldığı sınavda başarılı olan adaylara, puanlarına göre B2, C1, C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilecek.

Yılda 3 kez uygulanan TYS’nin ilk iki sınavı ocak ve mayıs aylarında gerçekleştirildi. Sınavla ilgili detaylı bilgiler tys.yee.org.tr adresinde yer alıyor.

2013'TEN BU YANA UYGULANIYOR

YEE’nin "Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni"nde belirlenen yeterlik tanımları doğrultusunda geliştirdiği TYS, 2013’ten bu yana uygulanıyor.

Haberin Devamı

Türkçe Yeterlik Belgesi, öğrenciler kadar Türkiye’de ya da kendi ülkelerinde uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak isteyen bireylere, Türkçe tercümanlık yapmak isteyenlere ya da yurt dışında Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adaylarına da iş başvurularında büyük avantaj sağlıyor.