Siyaset Türker: Ya kurtuluş ya da parçalanma
Paylaş
Türker: Ya kurtuluş ya da parçalanma

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "12 Haziran Türkiye'nin, ya kurtuluş günü olacak ya da yine Türkiye'nin tıpkı Osmanlı döneminde olduğu gibi parçalanmasıyla ilgili hesapların yapıldığı gün olacak" dedi.

Türker, seçim çalışmaları kapsamında Muğla’nın Milas ve Yatağan ilçeleri ile Bayır beldesini ziyaret ederek, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Türker, şehir turu sırasında Atatürk Meydanı önünde konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Hükümeti ve muhalefet partilerini eleştiren Türker, seçim öncesinde Türkiye’de uluslararası şirketlerin, televizyonların, gazetelerin ve onlarla işbirliği içerisinde olan kesimlerin dayattığı yalnızca üç parti bulunduğunu ifade etti.

Sanki Türkiye’de üç partiden başka bir parti yokmuş gibi seçime gidildiğini söyleyen Türker, "12 Haziran Türkiye’nin ya kurtuluş günü olacak yada yine Türkiye’nin tıpkı Osmanlı Dönemi’nde olduğu gibi parçalanmasıyla ilgili hesapların yapıldığı gün olacak. Türkiye’de AKP’nin baskısını hepimiz yaşıyoruz. AKP, birçok yanlış yapıyor. Bu arada ona alternatif çıkarılan Cumhuriyet Halk Partisi de Türkiye’nin bölünmesi için ne lazımsa yapıyor, demokratik özerklik istiyor, Amerika’yla özellikle Amerikan karşıtlığı şeklinde oluşan durumun tamir edileceğini söylüyor; Dersim dosyasını açarak, Mustafa Kemal Atatürk’ü yargılamanın yolunu aralıyor ve Türkiye’de bölünmenin, AKP’nin istediği başkanlık sistemine götürecek federal sistemin konulması konusunda gerekeni yapıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bölünmesini engelleyecek bir siyasal yapıya ihtiyaç olduğunu ifade eden Türker, şöyle devam etti:
"12 Haziran seçimlerinde halk, ya egemenlerin dayattığı üç parti arasından seçim yapacak ya da halk kendi içinden yeni bir partiyi parlamentoya sokarak bu egemenlerin, Türkiye’nin bölünmesine olanak verecek yeni yapısına ’dur’ diyecek. Demokratik Sol Parti, şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda, baraj sorununu aşmış dördüncü bir parti olarak parlamentoya girme hakkını elde etmiştir. Partimiz, öncelikle bir taraftan rejimin korunması, Atatürk milliyetçiliğinin, ulusun birliğini, bütünlüğünü korumanın yanı sıra Türkiye’nin öncelikli sorunu olan işsizlik sorununa da özellikle çözüm bulacak. İşsizlik sorununa da temel çözümümüz her aileden en az bir kişinin iş sahibi yapılmasıdır."

DSP’nin birinci hedefinin, yoksulluğu kader olmaktan çıkarmak olduğunu söyleyen Türker, iktidara gelmeleri durumunda emekli aylıklarına 250 lira zam yapacaklarını ve sağlıkta katkı payını kaldıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türker, konuşmasının ardından Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçeleri ile Fethiye’nin Kemer, Kadıköy ve Kumluova beldelerini ziyaret etmek üzere Muğla’dan ayrıldı.