Siyaset Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi gerçekleşti
Paylaş
Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi gerçekleşti

Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi kapsamında 7 alanda işbirliğine yönelik protokol, mutabakat muhtırası ve niyet mektubu imzalandı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan Dışişleri Bakanı Zalmay Resul ve Pakistan Dışişleri Bakanı Makdum Şah Mahmud Kureyşi, üç ülke arasında doğrudan sesli-görüntülü konferans iletişim hattı kurulmasına dair protokol ile yine üç ülke arasında kültürel ortaklık konusunda sergi düzenlenmesine dair protokole imza attı.

Haberin Devamı

Ayrıca Davutoğlu ve Resul, Türk-Afgan Dostluk Günü konusundaki mutabakat muhtırasını imzaladı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Afganistan İçişleri Bakanı Besmillah Mohammadi ve Pakistan İçişleri Bakanı Rehman Malik de üç ülke arasında uyuşturucu kaçakçılığı konusunda "Üçlü Polis İşbirliği Programı Tesisi" protokolüne imza attı.

Ek olarak üç ülke arasında basın yayın alanında niyet mektubu, afet yönetimi konusunda mutabakat muhtırası ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ile Afganistan Ulusal Radyo ve Televizyon Kurumu arasında ikili işbirliğine ilişkin protokoller de imzalandı.

Bu arada, Türkiye-Pakistan-Afganistan İçişleri Bakanları arasında düzenleneceği duyurulan üçlü toplantı gerçekleştirilmedi.

Haberin Devamı

AA